Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Яценюка звинуватили у втручанні в діяльність чернівецької міліції

У затриманому народним депутатом Арсенієм Яценюком в Чернівцях автомобілі знаходилися співробітники міліції, які проводили заходи, не пов’язані з діяльністю народних депутатів. Про це йдеться в коментарі прес-служби чернівецького облуправління МВС, опублікованому в неділю.

Там зазначають, що 30 березня на спецлінію 102 УМВС України в Чернівецькій області від Яценюка надійшло повідомлення про те, що під час зустрічі з виборцями в м. Чернівці за ним здійснювалось зовнішнє спостереження.

"На місце події одразу прибула слідчо-оперативна група Шевченківського РВ, якою було встановлено, що дійсно в м. Чернівці проводилися заходи працівниками УМВС в Чернівецькій області на службовому транспортному засобі. Ці заходи не були пов’язані з діяльністю народних депутатів", - йдеться в коментарі.

Крім цього встановлено, що працівників міліції в службовому автотранспорті заблокували невідомі особи на двох легкових автомобілях марок "Шкода" та "Тойота". Після чого, ці особи викликали народних депутатів Яценюка та Геннадія Москаля.

"Депутатами було оглянуто службовий автомобіль, в тому числі і багажне відділення, в якому знаходились предмети та речі. Також народними депутатами був проведений особистий обшук працівників міліції", - стверджують у міліції.

За даними обставинами зібрані матеріали, які зареєстровані в журналі єдиного обліку Шевченківського РВ і за фактом незаконного втручання в діяльність правоохоронних органів розпочато кримінальне провадження, яке введене в єдиний реєстр досудових розслідувань за ст.343 ч.1 КК України (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу).

Слідство у кримінальному провадженні триває.

Повідомляється також, що письмова заява Яценюка щодо зовнішнього спостереження за ним в порядку статті 214 Кримінального процесуального кодексу внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

"Під час розслідування даного кримінального провадження будуть досліджені всі обставини події, вказані в заяві народного депутата та прийнято рішення згідного чинного законодавства", - обіцяють у главку.

Як повідомляла прес-служба "Батьківщини", у суботу в Чернівцях, повертаючись із запису програми на студії ТВА, Яценюк помітив два автомобілі, які вели за ним зовнішнє спостереження. Разом із групою народних депутатів одне авто вдалося зупинити, друге втекло. Було зроблено заяву про вчинення кримінального правопорушення і викликано наряд міліції.

Після приїзду міліції особи, які перебували в машині, вийшли, і було чути, як ведуться радіопереговори. У цих осіб було виявлено засоби прихованого зв’язку, які були в робочому режимі. В салоні машини правоохоронці виявили фотоапаратуру та засоби стаціонарного та переносного зв`язку з інвентарними номерами державної установи.

У багажнику автомобіля працівники міліції виявили три комплекти номерних знаків не з чернівецького регіону. Ці номери, як з`ясувалося, в картотеках МВС не числяться.

За інформацією "Батьківщини", автомобіль належить службі зовнішнього спостереження СБУ.

У суботу ввечері у відділі зв’язків з громадськістю ГУ МВС України у Чернівецькій області УНІАН повідомили, що "взагалі вперше чують про такий випадок".

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ