Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Явка на виборах до місцевих органів влади може надалі становити 25-30% -- Олег Процак

Явка на виборах до місцевих рад може бути 25-30%, так як у Польщі, проте там діяльність місцевих депутатів є прозорою, а у нас вони фактично зможуть робити, що хочуть. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив керівник проекту ЛМГО «Інститут політичних технологій» Олег Процак, підводячи результати соціологічного опитування.
 Він зазначив, що жодного механізму проконтролювати, що роблять депутати у районах немає. «Інколи і самі депутати не можуть отримати інформації у районній раді, не кажучи вже про виборців. Люди не можуть з’ясувати, як їх депутат голосує за те чи інше рішення, а також як загалом голосує фракція. Люди тому і зневірились у місцевих депутатах, з боку виборців є повна апатія, а це може призвести до того, що ми будемо мати малу явку на виборах до місцевих рад: 25-30% як у Польщі», -- сказав Олег Процак.
Нагадаємо, понад 67,1% мешканців Львівської області вважають, що політичні партії не виконують своїх передвиборчих програм та обіцянок. Такими є результати опитування, проведеного Західноукраїнським центром політичних досліджень та Інститутом політичної освіти. За висновками дослідження у наших громадян склався стереотип, що партії і блоки, які наразі перебувають у місцевих радах не виконують своїх обіцянок. Більшість респондентів стверджує, що всі депутати займаються своїми справами, забули про виборців, їх цікавлять лише гроші для власного збагачення і загалом вони нічого не роблять для виконання своїх обіцянок.
1 червня 2007 року на Львівщині стартував спільний проект Західноукраїнського центру політичних досліджень та Інституту політичної освіти під назвою “Аналіз та підсумки виконання обраними особами та фракціями політичних партій в місцевих радах Львівської області передвиборчих програм та обіцянок. Думка експертів та громадськості”.
Проект реалізовується в усіх районах та містах Львівської області, ключовими з яких є Буський, Миколаївський, Бродівський райони, м. Золочів, м. Дрогобич, м. Пустомити та поширюється на обраних в них осіб місцевого самоврядування та всі партійні фракції, що діють в місцевих радах.
Методом опитування було опитано 1200 респондентів у районах, містах та селищних пунктах. Похибка становить +/-2%.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ