Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Яворівщина вклонилася Героям Небесної Сотні

Сьогодні, 21 листопада, в День Революції Гідності в місті Яворові Львівської області біля монументу Героям Небесної Сотні та Воїнам Світла – полеглим на Сході військовослужбовцям відбулося віче.

Як передає власкор Гал-інфо, присутні схилили голови у хвилині мовчання, віддаючи шану українцям, які заплатили життям за любов до України, ставши на Майдані на захист державних, демократичних цінностей, прав і свобод людини.

Учасники віча помолилися разом зі священиком за душі новітніх українських героїв. Відтак, присутні прикрасили деревця біля меморіалу символічними білими голубами.

Також на Яворівщині відбулися панахиди на похованнях Героїв Небесної Сотні Романа Варениці, Віталій Коцюби, Романа Сеника – відповідно у селах Вороблячин, Старий Яр та Наконечне ІІ.

Довідка Гал-інфо

Роман ВАРЕНИЦЯ народився у селі Старий Яр, Яворівського району Львівської області. Отримав педагогічну освіту в Дрогобицькому педагогічному університеті. Працював вчителем математики. Жив у м. Новояворівську. Загинув у 35 років на вулиці Інститутській, в Києві від пострілу снайпера.

За громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності, Указом Президента України № 890/2014 від 21 листопада 2014 року Роману Варениці було присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно).

Віталій КОЦЮБА народився у селі Вороблячині Львівської області. Жив у місті Новояворівську Львівської області.

Загинув від вогнепального поранення. Залишив батьків, дружину та двох дітей. Віталієві Коцюбі був 31 рік.

За громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності, Указом Президента України № 890/2014 від 21 листопада 2014 року Віталію Коцюбі було присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно).

Роман СЕНИК народився 26 липня 1968 року в селі Наконечне Друге Львівської області. Сьогодні йому виповнився б 51 рік. Останні роки мешкав у місті Турка Львівської області. Служив в миротворчій місії міжнародних сил ООН під час війни в Югославії, був прапороносцем, отримав бойові нагороди.

На Майдані належав до 29-ї сотні самооборони. Під час штурму 22 січня 2014 на вулиці Грушевського отримав важке вогнепальне поранення в плече. Куля застрягла в легені, руку з роздробленою кісткою довелося ампутувати, організм втратив понад 3,5 літри крові. Помер в київській лікарні через значну втрату крові.

Похований у рідному селі. Залишив сестру Лесю і стареньку матір.

Удостоєний звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (21 листопада 2014, посмертно) – за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності

Медаль УПЦ КП «За жертовність і любов до України» (червень 2015, посмертно).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ