Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Яворівський запевняє, що не давав хабарів і не погрожував письменникам

Колишній голова Спілки письменників України, народний депутат від фракції БЮТБ Володимир Яворівський у коментарі Радіо Свобода спростував заяву про підкуп учасників та погрози делегатам під час нещодавніх виборів голови Національної спілки письменників.

Колишній очільник творчого об’єднання наголосив, що це провокація, до якої він не причетний. «Звідки ці гроші могли взятися і хто ці гроші міг ходити роздавати? На рівні області хтось із кимось міг зустрічатися, говорити, але це не були вказівки Яворівського», – заявив він.

Водночас Володимир Яворівський наголосив, що навіть у разі повторного обрання на цю посаду, він все одно передав би повноваження іншій людині. «Я б, очевидно, через рік провів би позачерговий з’їзд і передав би комусь молодшому спілку», – зауважив письменник.

У листопаді Національну спілку письменників України очолив Віктор Баранов. Його обрали за результатами голосування на шостому з’їзді спілки, який відбувся у суботу.

Днями Gazeta.ua з посиланням на луцького письменника Володимира Лиса повідомила, що перед виборами голови Національної спілки письменників депутати від фракції «БЮТ-Батьківщина» нібито дзвонили делегатам з’їзду з вказівками голосувати за Володимира Яворівського.

Володимир Яворівський очолював спілку з 2001 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ