Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Яйця і томатний сік: у Львові не представили нового прокурора

фото - Оксана Маруняк
фото - Оксана Маруняк
1/7
Сьогодні, 31 березня, у Львові в обласній прокуратурі не відбулося заплановане представлення нового прокурора області Мякішева Віталія Леонідовича - через протест громадських активістів. Протестанти виступили проти практики, коли призначають нового прокурора без публічного обговорення.

Активісти прийшли до прокуратури, "озброївшись" яйцями і томатним соком. А також під прокуратурою почали збирати гроші на квиток до Житомира для нового прокурора.

До цього призначення Віталій Мякішев був заступником прокурора Житомирської  області, 1977 року народження, старший радник юстиції, в органах прокуратури працює з  29.03.1999 р., на посаді заступника прокурора Житомирської області працює з 02.04.2015 р.

У цей час у прокуратурі Львівської області відбувається нарада, у котрій беруть участь прокурори та громадські активісти.

Активісти особливо обурені тим, що нового прокурора Львівської області призначив одіозний екс-генпрокурор України Віктор Шокін в останній момент перед звільненням.  Вони вимагають, щоб відбулось публічне обговорення кандидатури нового прокурора.  

Щоб представити нового прокурора, до Львова приїхав заступник Генерального прокурора України - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

Після дебатів із активістами Віталій Мякішев погодився на проведення публічних обговорень, де обіцяв показати свої декларації від 1999 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ