Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Є реальна надія створити потужний лівоцентриський рух — Ігор Шурма

СДПУ(о) ініціює проведення «круглого столу» для створення в Україні єдиного лівоцентриського руху. Про це у коментарі „Гал-info” повідомив заступник голови СДПУ(о) Ігор Шурма.
„Якщо керівництво держави є щирим у своїх заявах, і намагається повернути Україну в ЄС, то воно повинно визнати, що ми, увійшовши до ЄС, повинні жити за європейськими стандартами, – сказав Шурма. – У політичному європейському житті одним із стандартів і беззаперечних атрибутів є лівоцентриський рух. Так склалося, що після виборів 2006-2007 років у українському політичному житті на найвищому рівні абсолютно відсутній український лівоцентриський рух. Тому виникла ідея, яка була озвучена на з’їзді про те, щоби ініціювати створення лівоцентриського руху, який сьогодні залишився поза парламентом”.
За словами Ігоря Шурми, в Україні сьогодні понад десяток політичних сил, які сповідують лівоцентриську ідеологію, з якими потрібно проводити консультації. Тому було прийнято рішення ініціювати переговорний процес з питання організації лівоцентриського руху.
„Сьогодні це задекларована ідея і є таке бажання. ,Ми прекрасно розуміємо, якими важкими й складними будуть ті переговори, – каже Шурма. – Сьогодні дуже важливо, аби при таких переговорах партії були впевнені, що вони здатні переступити через вузькопартійні амбіції. Якщо на зустрічах, які будуть в майбутньому, буде така позиція, я думаю, що є реальна надія створити потужний лівоцентриський рух в Україні, який сьогодні, по великому рахунку, відсутній. Тому що в парламенті є крайні радикали, ліві й праві, всі решта – це яскраві представники ліберальної ідеології, або глухого консерватизму”.
За словами Шурми, перелік сил ще не визначений, наразі йдуть політичні консультації на рівні представників партій. Формат майбутнього переговорного процесу буде «круглий стіл».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ