Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЄБРР надає кредит на суму 200 млн євро для завершення ремонту автостради Київ-Чоп

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) надав державний кредит Україні на суму 200 млн євро з подальшим наданням коштів "Укравтодору", Державній службі автомобільних доріг України на фінансування ремонту дороги Київ-Чоп. Про це повідомляє прес-служба ЄБРР з посиланням на слова першого віце-президента ЄБРР Варел Фрімен.
Проект передбачає фінансування ремонту останньої ділянки автостради № M06 «Київ-Чоп», довжиною 427 км. Ділянка знаходиться між Києвом і західним українським кордоном. Кошти, надані Євросоюзом для технічної підтримки проекту, крім суто на технічні статті кошторису, будуть використані для фінансування консультацій по розробці законодавчої бази в області концесій і стратегії розвитку державно-приватного партнерства. Як вважає віце-президент ЄБРР Варел Фрімен, даний проект поклав початок стратегічному партнерству з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) в Україні.
Нагадаємо, що автострада Київ-Чоп пов’язує Україну з Угорщиною, Словаччиною і Польщею. ЄБРР вже фінансував першу і другу ділянки, відповідні угоди по кредитах на загальну суму 175 млн євро були підписані в 2000 і 2005 рр. У Європі ж за даними на жовтень 2006 року, ЄБРР підписав зобов'язання на загальну суму більше 2,5 млрд євро в рамках більше 120 проектів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ