Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ЄБРР виділить додаткові 350 мільйонів на "Укриття" у Чорнобилі

Рада директорів Європейського банку реконструкції та розвитку погодила виділення додаткових 350 мільйонів євро для будівництва "Нового безпечного конфайнмента" на Чорнобильській атомній електростанції. Повідомила Економічна правда.

Рада директорів Європейського банку реконструкції та розвитку погодила виділення додаткових 350 мільйонів євро для будівництва "Нового безпечного конфайнмента" на Чорнобильській атомній електростанції.

"Бюджетний дефіцит Чорнобильського проекту становить 615 млн євро. Для покриття цього дефіциту пропонується внесення додаткового вкладу з боку ЄБРР в розмірі 350 млн євро, вкладу з боку "Великої сімки" в розмірі 165 млн євро, а також залучення грантового фінансування в розмірі близько 100 млн євро від інших країн-донорів, що не входять в "сімку", - йдеться в повідомленні.

За даними ЄБРР, країни "Великої сімки" ведуть активну роботу по мобілізації додаткових коштів і планують проведення конференції по збору коштів навесні 2015 року.

"У разі якщо країни-донори, що не входять в "сімку", не зможуть зібрати необхідні кошти, ЄБРР надасть фінансування якого не вистачить з власних фондів", - резюмують в ЄБРР.

Завершення робіт з будівництва НБК заплановано на кінець 2017 року, а загальна підсумкова вартість плану заходів на об'єкті "Укриття" оцінюється на рівні 2,15 млрд євро. З цієї суми, вартість будівництва НБК - порядку 1,5 млрд євро.

В даний час Чорнобильський фонд "Укриття", яким управляє ЄБРР, отримав більше 1,2 млрд євро від 43 донорів. До сьогоднішнього рішення про виділення додаткових коштів, ЄБРР вже надав 325 млн євро зі своїх власних ресурсів на підтримку робіт в Чорнобилі.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ