Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Єдина мова, єдиний світогляд, одна релігія – Україна напроситься на громадянську війну, – представник російської церкви

Створення помісної церкви в Україні може призвести до громадянської війни, вважає професор Московської духовної академії протодиякон Андрій Кураєв. Повідомила Українська правда з посиланням на Эхо Москвы.

"Український політикум зрозуміє дуже просту формулу - або помісна церква, або велика Україна. Вибір стоїть саме так. Тобто Україна в її нинішніх кордонах - це дуже строкате етноконфесійне утворення", - сказав він.

"За великим рахунком, можна сказати, це мікроімперія. А у імперії є тільки один шанс на виживання - якщо імперія навчиться бути толерантною, якщо вона навчиться сприймати різноманітність своїх громадян як багатство, а не як проблему", - зазначив Кураєв.

За його словами, Україна в кордонах від Луганська до Ужгорода отримає право на "прописку в Європі" і отримає право на існування, коли "Галичина почне пишатися тим, що у неї є російськомовний Крим, і русинській мові, і молдавській мові, і російській мові буде даний статус, який не применшує по відношенню до державної української мови".

"Якщо президент скаже: "Люди, ви вірите по-різному, і бог з вами, і я не буду втручатися в питання вашої релігійної орієнтації", - додав протодиякон.

"Якщо ні, якщо ставка тупо - всіх заасфальтуй, і у нас буде єдина мова, єдиний світогляд, одна релігія, хлопці, ви самі напросилися на громадянську війну", - заявив Кураєв.

"І я не думаю, що це (створення помісної церкви) відповідає євроінтеграції України. Тобто на словах одне, на ділі зовсім інше", - сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ