Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Єдине, що може похитнути стабільність валют, це штучний ажіотаж – Любомира Виговська

Протягом липня курс долара залишався стабільним.  Зокрема, середній курс купівлі  долара у львівських банках  на  3 липня становив 4,97 грн, тоді як 31 липня – 5,015 грн. Середній курс продажу долара на 3 липня  становив 5,035 грн, а 31 липня – 5,06 грн. Курс європейської валюти з незначними коливаннями зріс у середньому на 0,04 грн. Зокрема, 3 липня курс купівлі євро у львівських банках становив 6,305 грн, а 31 липня – 6,335 грн. Середній курс продажу євро також зріс порівняно з початком місяця. А саме станом на 3 липня він становив 6.425 грн, а 31 липня  він був 6,445 грн.
Банк „Фінанси і кредит” встановив найвищий курс купівлі і продажу  долара  5,045 грн – 5,085 грн. Найнижчий курс купівлі  - 4,95 грн - був у банку “Аваль”, а продажу – 5,02 грн в  більшості  банків на початку місяця.
Найвищий курс продажу євро був 4 липня в „Укрсиббанку” – 6,48 грн.  Протягом наступних п’яти днів почергово до цієї позначки піднімалися „Райффайзенбанк”, „Кредобанк” і „Укрсоцбанк”. А найнижчий  курс продажу  – 6,33 грн за 1 євро – 19 липня  встановив  банк “Дністер”.
Щодо курсу купівлі євро, то найвищим він був на рівні 6,38 грн, а 20 липня банк “Аваль” встановив  найнижчий  курс  купівлі євро - 6,25 грн.
У середньому маржа долара США у львівських банках становила 0,045 грн.  Найбільша маржа долара становила 0,08 грн в “Укрсиббанку” і “Укрсоцбанку”, а найменша – 0,01 грн в “Електронбанку”. Маржа євро становила в середньому 0,12 грн. Зокрема, протягом місяця вона зросла до 0,17 грн в банку “Аваль”, а найменшою була у банку “Фінанси і кредит” - 0,7 грн.
„Я вважаю, що зараз робити переполох через підвищення курсу долара чи євро не потрібно. Адже наразі вони зберігають тенденцію до стабільності. Зокрема, зважаючи на те, що долар пережив вибори в стані стабільності, зараз його буде важко похитнути. Курс євро ж залежить від коливань на Європейській біржі, а не від зміни влади в Україні. Тому підстав для подорожчання немає. Єдине, що може похитнути стабільність і в результаті значний попит на іноземні валюти зросте, це штучний ажіотаж, які зараз створюють деякі ЗМІ”,- прокоментувала “Гал-info” начальник відділу валютного контролю та ліцензування Національного банку України Любомира Виговська.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ