Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Єдине вікно" на Львівській митниці вдосконалять

Сьогодні, 31 жовтня, у ЛОДА підписали меморандум про співпрацю в удосконаленні реалізації принципу "єдиного вікна" на Львівській митниці, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Меморандум підписали Львівська облдержадміністрація, Головне Управління Держпродспоживслужби у Львівській області, Державна екологічна інспекція у Львівській області, Львівська Митниця ДФС, Львівська регіональна служба державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні та транспорті, Західноукраїнський офіс Європейської Бізнес Асоціації, Львівська торгово-промислова палата.

Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, підписуючи документ, зауважив, що сьогодні Львівська митниця – є добрим прикладом як можна організувати роботу таким чином, щоб підприємець, який отримує послуги з експорту чи імпорту, почував себе комфортно і захищеним. "Уперше другий місяць поспіль на Львівській митниці доходи від суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності до бюджетів всіх рівнів становлять більше 1 млрд грн", - наголосив голова ЛОДА.

"Дуже приємно, що при індикативних показниках у вересні – 780 млн грн і жовтні – 700 млн грн – отримуємо у вересні більше 200 млн грн і в жовтні – більше 300 млн грн перевиконання. 50% із сум перевиконання скерується на ремонт доріг", - пояснив очільник області.

Як зауважив Олег Синютка, обсяги перевиконання індикативних показників для Львівської митниці за результатами 2016 року будуть становити більше 1 млрд грн.

"Але немає межі досконалості, і Урядом було прийняте революційне рішення про впровадження "єдиного вікна" для обслуговування суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності", - нагадав Олег Синютка.

На думку голови ЛОДА, популяризація роботи "єдиного вікна" вкаже на добру волю представників органів державної влади і бізнесу співпрацювати в безкорупційному і антикорупційному полі, для суб’єктів підприємницької діяльності – це буде більш чітка і зрозуміліша процедура. "Ми ще раз підтвердимо, що експеримент, який започаткував на Львівщині Президент України, що дозволило отримати дуже суттєві доходи на ремонт доріг, отримає своє продовження в 2017 році", - підсумував голова облдержадміністрації.

Слід зазначити, що меморандум передбачає ефективну реалізацію положень постанови Кабінету Міністрів України від 25 травня 2016 р. №364 щодо реалізації принципу "єдиного вікна" під час здійснення митного, санітарно-епідеміологічного, ветеринарно-санітарного, фітосанітарного, екологічного, радіологічного та інших видів державного контролю.

Крім того, підписаний документ декларує оптимізацію і спрощення процедури державного контролю при митному оформленні, а також забезпечення своєчасного інформаційного обміну між підприємствами, митницею та іншими контролюючими органами.

У тексті меморандуму йдеться про запобігання фізичного контакту між представниками підприємств і посадовими особами митниці та інших контролюючих органів, автоматизацію процесів, сприяння міжнародній торгівлі, створення сприятливого клімату для розвитку підприємництва, зниження витрат підприємств та ін.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ