Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Єдиного голову ОВК від Тягнибока на Львівщині сьогодні можуть зняти з посади

Єдиного голову окружної виборчої комісії на Львівщині, який представляє кандидата на пост Президента України Олега Тягнибока, хочуть прибрати з посади. Очевидно, у такий спосіб певні політичні сили намагаються відкрити собі шлях до фальсифікацій, перешкодою для яких був "свободівець" Василь Тороус, – повідомила прес-служба Львівської обласної організації ВО "Свобода"

 

Як стало відомо Львівському обласному штабу кандидата на пост президента Олега Тягнибока, 13 січня 2010 року члени ОВК №125 на своєму засіданні голосуватимуть за зняття голови комісії Василя Тороуса.

 

"Щойно я очолив окружну виборчу комісію, відразу заявив, що моя мета – правдиво показати волевиявлення виборців, які належать до нашого виборчого округу, - зазначив Василь Тороус. – Під час семінарів, які проводили представники ОБСЄ, я завжди наголошував, що не допущу фальсифікацій. А в разі виявлення розбіжностей в даних на сервері ЦВК та в копіях протоколів, відразу оприлюднюватимемо цю інформацію й оскаржуватимемо результати у відповідних інстанціях. Очевидно, моя прямолінійність декому не сподобалась, адже чимало членів виборчої комісії в кулуарних розмовах нахвалялись, як і на минулих виборах, майстерно підтасовувати результати.

 

Для того, щоб зняти з посади голову окружної виборчої комісії, необхідно 2/3 голосів членів комісії. Після цього ОВК має скерувати подання на розгляд до Центральної виборчої комісії.

 

Окружна виборча комісія №125 охоплює Пустомитівський, Миколаївський райони та місто Новий Розділ Львівської області.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ