Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Єдиний в Україні педколедж кобзарського мистецтва - перед загрозою закриття

Стрітівський педколедж кобзарського мистецтва на Київщині - єдиний, що готує молодших спеціалістів за профілем кобзарського мистецтва, не набрав цьогоріч студентів на перший курс, тому опинився перед загрозою закриття. Про це повідомила директор коледжу Світлана Колосовська, - Укрінформ.

“У нас проблема з тим, що ми не набрали цього року держзамовлення, жодного учня не прийнято на перший курс. Заяви на вступ подали лише дві особи. Всього на даний час у коледжі навчається 21 студент (на всіх курсах — ред.). За такої ситуації виходить, що вартість навчання у перерахунку на одного студента стає дуже високою. Тож постає питання про переведення студентів до інших навчальних закладів”, - сказала директор коледжу.

Мінімальний обсяг держзамовлення для коледжу цього року становить 12 чоловік. При ситуації, що склалася цьогоріч, вартість навчання уже прирівнюється до індивідуального, а це чинним законом про вищу освіту не передбачено.

Торік, повідомила директор, на перший курс набрали лише 10 студентів, цьогоріч заяви подали тільки двоє. За словами Колосовської, керівництво коледжу повідомило про ситуацію у відповідний профільний департамент Київської ОДА, там також бачать вихід у переведенні студентів до інших навчальних закладів. Інформувати студентів та їх батьків про це адміністрація Стрітівського коледжу тільки почала. 

На даний момент прийняти студентів Стрітівського коледжу на умовах держзамовлення і за переведенням погоджується, як каже Колосовська, Богуславський педколедж, що на Київщині, туди ж, запевняє директор, можуть перейти за бажання і деякі педагоги, які опиняться без роботи (у Стрітівці працює багато сумісників).

Стрітівський педагогічний коледж кобзарського мистецтва – єдиний в Україні музично-педагогічний заклад І рівня акредитації, який здійснює підготовку фахівців за освітньо-професійними програмами молодшого спеціаліста зі спеціалізації «Народні інструменти».

Стрітівська вища педагогічна школа кобзарського мистецтва була створена у серпні 1989 року на базі восьмирічної загальноосвітньої школи. Організаційно спочатку школа була структурниим підрозділом Богуславського педучилища, а з 1997 року стала окремим навчальним закладом І рівня акредитації.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ