Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Єфремов: поведінка Тимошенко нагадує Ющенкову після історії з його отруєнням

Методичні відмови Юлії Тимошенко від отримання медичної допомоги нагадують поведінку Віктора Ющенка після історії з його отруєнням. Про це у вівторок, 11 січня, під час брифінгу в кулуарах парламенту заявив народний депутат України, голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов.

«Коли в історії з Ющенком ставили низку питань, на які можна було отримати прості відповіді, то, як правило, намагалися йти складним шляхом. То він (Ющенко) аналізи не хоче здавати, то йому лабораторія не подобається або ж не в тій країні його перевіряють», - нагадав політик.

На його думку, ситуація зі станом здоров'я Ю.Тимошенко дуже нагадує історію з В.Ющенком.

«То вона (Тимошенко) кров не хоче здавати, то їй не та лабораторія, лікарі не ті. У той же час представники МОЗ доповідають, що при проведенні медичних обстежень Юлії Володимирівни дуже часто присутній її лікуючий лікар», - зазначив парламентарій.

За словами О.Єфремова, у зв'язку з заявою О.Турчинова про проблеми зі здоров'ям у Ю.Тимошенко депутати ухвалили рішення запросити на нараду Погоджувальної ради представників Пенітенціарної служби та Міністерства охорони здоров'я України.

«Керівники Міністерства охорони здоров'я та Пенітенціарної служби описали ситуацію, яка існує з цього питання, і з нашої точки зору ніякої екстравагантної ситуації там немає. Більш того, представник МОЗ кілька разів заявила про те, що Тимошенко надається весь комплекс медичних послуг, які вона вимагає. Крім того, від певних послуг вона відмовляється. Нас здивувало те, що вона не хоче робити розгорнутий аналіз крові, і ми домовилися, що наші колеги від опозиції ще раз звернуться до Юлії Володимирівні з проханням дати відповідну згоду. МОЗ у свою чергу готовий гарантувати, що аналізи будуть проводитися в лабораторіях, які, в тому числі, вкаже і сама Тимошенко, щоб не було ніяких підозр», - додав політик.

Відповідаючи на питання про те, чи увійдуть представники Партії регіонів до складу слідчої комісії, яку вимагають створити депутати від опозиції з метою вивчення умов утримання Ю. Тимошенко під вартою, Олександр Єфремов заявив, що в Партії регіонів не бачать в цьому потреби.

«Враховуючи те, що і керівники Пенітенціарної служби, і керівники Міністерства охорони здоров'я заявили про готовність відповісти на всі запитання, створювати спеціальну слідчу комісію - це зайвий раз політизувати ситуацію», - підсумував народний депутат.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ