Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Здоров'я

Єлизавета ІІ посвятила в лицарі причетних до розробки вакцини проти COVID-19 виробництва AstraZeneca

Британська королева Єлизавета ІІ напередодні святкування свого 95-го ювілею 12 червня нагородила лицарським титулом трьох науковців, причетних до розробки вакцини проти коронавірусу фірми AstraZeneca.

Про це в п’ятницю, 11 червня, повідомила пресслужба уряду Великої Британії, пише Громадське.

Лицарський титул отримав професор Оксфордського університету Ендрю Поллард, а звання дами (жіночий аналог посвяти в лицарі) отримали очільниця робочої групи з питань вакцинації Кейт Бінґем і професора Інституту Дженнера Сара Ґілберт.

Крім того, Єлизавета ІІ вручила ще кільком причетним до впровадження вакцинації у Великій Британії орден Британської імперії:

  • фахівцю керівного комітету робочої групи з питань вакцинації Ієну Маккабіну;
  • очільнику логістичного управління AstraZeneca Марку Проктору;
  • очільниці управління з продажів і маркетингу в британському Національному інституті досліджень проблем здоров’я Дів’ї Чадзі Малек.

Хоча взагалі Єлизавета ІІ народилася 21 квітня, офіційно її день народження святкується на іншу дату (12 червня). Перед нею, за традицією, вона нагороджує підданих Великої Британії за їхні досягнення й заслуги перед країною.

Загалом у переліку нагороджених і номінованих, оприлюдненому 11 червня, 1129 людей. Наголошується, що в ньому представлене найбільше етнічне різноманіття — представники етнічних спільнот становлять 15% нагороджених. А половина (567) людей у переліку — жінки.

Більшість нагород і титулів, вручених королевою 11 червня, пов’язані із заслугами людей у боротьбі з епідемією коронавірусу у Великій Британії. 62% нагороджених і титулованих відзначені за соціальну роботу.

У липні 2020 року Єлизавета II посвятила в лицарі 100-річного ветерана Томаса Мура, який став відомим після того, як зібрав для британських медиків, що борються з COVID-19, десятки мільйонів фунтів стерлінгів. Сер Томас Мур помер 2 лютого 2021 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ