Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Єпархіальний єпископ повинен регулювати питання про соціальний захист священика, його побут, пенсійне забезпечення, утримання його на парохії

Питання про соціальний захист священика, його побут, пенсійне забезпечення, утримання його на парохії повинен регулювати у своїй єпархії єпархіальний єпископ — заявив 19 вересня 2006 року під час веб-конференції Високопреосвященний Владика Лаврентій (Гуцуляк), Митрополит Вінніпезький і всієї Канади.
«Як і всі люди, священики ведуть неоднаковий спосіб життя: одні мають краще помешкання і вищу платню, інші - гірші. Можна додати, що те саме стосується єпископа. Думаю, Господь показує свою справедливість всюди», — зазначив Владика Лаврентій (Гуцуляк). За його словами, Канонічне право дає вказівки стосовно соціального забезпечення священика, зокрема платнею, помешканням, медичним страхуванням тощо.
«Значною мірою це залежить від країни, в якій служить священик. Наприклад, в Канаді священики в єпархіях отримують  сталу платню, медичне страхування, від держави, діє пенсійний фонд», — додав він.
Нагадаємо, у Львові триває Синод Єпископів Української Греко-Католицької Церкви, і основною темою робочих засідань, як і під час минулорічного Синоду, є питання формування, виховання та життя священиків.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ