Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Єпископ Оттавський і всієї Канади Серафим побував з візитом у парафіях УПЦ (МП) Львівщини

У Львівській єпархії перебувала паломницька група зі США і Канади (всього 29 осіб) на чолі з єпископом Оттавським і всієї Канади Серафимом. На запрошення Генерального консула Російської Федерації у місті Львові Євгена Гузєєва єпископ Серафим разом з митрополитом Чернівецьким і Буковинським Онуфрієм, архієпископом Рівненським і Острозьким Варфоломієм, архієпископом Львівським і Галицьким Августином, архієпископом Володимир-Волинським і Ковельським Симеоном взяли участь у святі з нагоди Дня Росії, яке відбулося у Львівському національному академічному театрі опери і балету імені С.Крушельницької.
Наступного дня - 10 червня - владики Серафим та Августин у співслужінні сонму духовенства звершили заупокійну Божественну літургію з літією у Свято-Покровській церкві у Червонограді Львівської області. Повідомили в прес-службі Львівської єпархії УПЦ (МП).
Владика Серафим від імені Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира вручив настоятелю церкви протоієрею Стефану Деркачу орден преподобного Нестора Літописця ІІІ ступеня.
Цього ж дня владики та супроводжуючі їх особи відвідали Свято-Успенську церкву у місті Великі Мости Сокальського району, де їх зустрічав настоятель церкви протоієрей Димитрій Улицький з парафіянами, та церкву святих апостолів Петра і Павла у місті Жовкві, де гостей зустрічав настоятель церкви протоієрей Степан Хомин з парафіянами.
Увечері архіпастирі у співслужінні духовенства звершили Всеношну у Свято-Троїцькій церкві у Львові. Під час богослужіння владика Серафим вручив грамоти учасникам фестивалю дитячої церковної творчості «Великдень - 2006», що додало особливої радості юним парафіянам. Кульмінацією візиту заокеанських гостей стало урочисте богослужіння у Свято-Вознесенській церкві у селищі Сулимові Жовківського району. Після богослужіння, яке відправили обидва архіпастирі з сонмом духовенства, відбулося нагородження дітей архієрейськими грамотами та урочистий хресний хід довкола церкви. Стараннями настоятеля церкви протоієрея Григорія Фарата юні парафіяни дали концерт під відкритим небом.
Цього ж дня гостей зустрічали парафіяни церкви всіх святих у селі Сопошині Жовківського району на чолі з настоятелем церкви протоієреєм Богданом Хилинським. Увечері стомлені, але задоволені гості мали зустріч з парафіянами Свято-Георгіївської церкви у Львові.
Архієпископ Львівський і Галицький Августин подарував високому гостю архієрейське облачення, а архіпастир з Канади запропонував оголосити Оттавську і Львівську єпархії побратимами. На згадку про свій візит єпископ Оттавський і всієї Канади Серафим залишив запис у пам'ятній книзі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ