Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Єпископська хіротонія преподобного отця Ярослава Приріза відбудеться в кінці квітня

Єпископська хіротонія преподобного отця Ярослава Приріза, ієромонаха Чину Отців Редемптористів (ЧНІ), протосинкела Самбірсько-Дрогобицької єпархії, якого згідно з рішенням Синоду Єпископів УГКЦ та благословенням Святішого Отця Венедикта XVI було призначено Єпископом-помічником Самбірсько-Дрогобицьким, відбудеться 29 квітня 2006 року.  Хіротонія розпочнеться 28 квітня на Вечірній Чином найменування. Місцем хіротонії стане Катедральний собор Пресвятої Трійці у Дрогобичі. Про це повідомив прес-секретаріат Глави УГКЦ.
«Я дуже радий, що в Самбірсько-Дрогобицькій єпархії призначено Єпископа-помічника, – зазначив Преосвященний Владика Юліян (Вороновський), Єпарх Самбірсько-Дрогобицький. – Вже кілька років я хотів помічника і молився в цьому намірі, а тепер дуже радий і дякую Богові, що мені його дали. Праці в єпархії вистачить і двом єпископам. Думаю, що відносини між нами будуть як між батьком і сином».
Цього року Владика Юліян святкує 20-ліття своєї хіротонії та 70-ліття з дня народження. Дивлячись через призму 20-річного єпископства, Владика Юліян вважає одним з основних напрямків служіння архієрея завдання виховувати молодих священиків в любові, щоб вони були для Христа слугами, а для людей - батьками (духовними отцями) і другим Христом.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ