Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ЄС додає до санкційного списку 9 осіб, залучених до "виборів" у "ДНР" і "ЛНР"

ЄС додає до санкційного списку 9 осіб, залучених до «виборів» у «ДНР» і «ЛНР», - представництво ЄС в Україні.

Рада ЄС додала 9 людей до списку осіб, на які поширюються обмежувальні заходи через дії, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України. Їх було внесено до списку через залучення до так званих "виборів" у так званих "Донецькій Народній Республіці" та "Луганській Народній Республіці".

Своїми діями вони ще більше підірвали територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України. ЄС вважає ці "вибори" незаконними та нелегітимними і не визнає їх. У заяві, опублікованій 10 листопада 2018 року, ЄС засудив ці "вибори", оскільки вони порушують міжнародне право, підривають зобов'язання, взяті у рамках Мінських угод, і порушують суверенітет та законодавство України.

Заходи складаються із заборони на в’їзд та заморожування рахунків. Це означає, що ці особи не можуть в'їхати на територію жодної країни-члена ЄС. Усі рахунки в ЄС, що належать цим особам, заморожені. Також вони не можуть отримувати кошти від громадян та установ Євросоюзу. У такий спосіб загальна кількість осіб, внесених до санкційного списку ЄС, досягла 164-х. Також у рамках цього санкційного режиму ЄС запровадив заморожування рахунків 44-х установ.

Правові акти, зокрема імена відповідних осіб, доступні в Офіційному віснику Євросоюзу. Більше інформації Рішення Ради, Офіційний вісник Європейського Союзу, 10 грудня 2018 року Огляд обмежувальних заходів ЄС у відповідь на кризу в Україні Заява Високої представниці від імені ЄС щодо «виборів», запланованих на 11 листопада 2018 року у так званих "ЛНР" і "ДНР"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ