Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ЄС посилить тиск на режим Лукашенка

Рада міністрів закордонних справ ЄС у понеділок, 23 січня, підтвердила, що буде прагнути до розширення співпраці з народом та громадянським суспільством Білорусі, але посилить тиск на правлячий режим.

Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон назвала тему ситуації в Білорусі "дуже важливою" в порядку денному засідання Ради, повідомляє Кореспондент.

Глави МЗС країн-членів ЄС прийняли рішення розширити критерії для застосування до білоруських чиновників і організацій "обмежувальних заходів", що в даному випадку означає візову заборону, заморожування активів і банківських рахунків на території ЄС у разі виявлення.

Нагадаємо,в січні минулого року Євросоюз у відповідь на розгін демонстрації опозиції після президентських виборів погодив санкції проти представників білоруської влади. У список білоруських чиновників, яким заборонено в'їзд в країни Співтовариства,потрапили близько 160 осіб, у тому числі Олександр Лукашенко разом із синами. Пізніше ЄС неодноразово розширював чорний список і вводив додаткові економічні санкції проти Білорусі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ