Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ЄС спростить візовий режим українцям

Українці з середини 2007 року зможуть отримувати Шенгенську візу в спрощеному режимі — процедура отримання візи триватиме максімум 10 днів. Водночас для певних категорій громадян вона стане взагалі безкоштовною. Відповідні домовленості містить угода про спрощення візового режиму, яка була парафована в рамках проведення в Гельсинкі (Фінляндія) Десятого саміту Україна-ЄС, — повідомляє УНІАН.
Документ підписали міністр закордонних справ України Борис Тарасюк та комісар ЄС з питань зовнішніх відносин та європейскої політики сусідства Беніта Ферерро-Вальднер.
Згідно з угодою посольства країн Шенгенського договору в Україні зобов‘язані будуть протягом 10 днів з моменту подачи заявки на отримання візи видати її, а у випадку відмови мають надати заявнику письмове пояснення з причинами відмови.
Щодо оплати візи, то згідно договору ціна Шенгенської візи буде зафіксована у розмірі 35 євро для всіх посольств (як для транзитних так і для віз перебування в Шенгенській зоні). Також договір передбачає безкоштовну візу для громадян, у яких в країнах  Шенгенської зони живуть близькі та родичі, для студентів, інвалідів, журналістів та пенсіонерів. Водночас для тих хто має дипломатичний паспорт візи взагалі будуть непотрібні. Єдиною перешкодою дії договору наразі залишається те що всі країни -члени ЄС мають ратифікувати цей договір.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ