Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ЄС зніме санкції із двох соратників Януковича

Дипломати Європейського союзу мають намір продовжити дію санкції проти колишнього президента України Віктора Януковича, але виключити зі списку двох його соратників – депутата-втікача Сергія Клюєва і екс-міністра юстиції Олену Лукаш. Про це Радіо Свобода 20 лютого повідомили на умовах анонімності європейські дипломати, які не мають повноважень публічно обговорювати питання.

За їхніми даними, в ЄС дійшли висновку, що є недостатньо доказів для збереження Клюєва і Лукаш у санкційному списку, до якого внесені особи, підозрювані у причетності до розкрадання державних коштів за 

Як заявляють дипломати, санкції щодо решти 13 осіб у списку 21 лютого будуть продовжені ще на рік. Серед цих 13 осіб – Янукович, його син Олександр, колишній прем’єр Микола Азаров, екс-віце-прем’єр Сергій Арбузов, а також брат Сергія Клюєва Андрій, який був головою адміністрації Януковича.

Ці санкції – заборона на в’їзд до ЄС і замороження активів на території Євросоюзу – були запроваджені навесні 2014 року проти осіб, яких у Євросоюзі вважають відповідальними за дестабілізацію становища в Україні, і відтоді кілька разів переглянуті і продовжені. Дехто з підсанкційних намагався оскаржувати їх у Європейському суді, але там щоразу вирішували, що чинні санкції запроваджені законно (хоча в кількох випадках заднім числом визнавали незаконність цих санкцій у період весни 2014 – весни 2015 років).

radiosvoboda.org

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ