Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Євген Захаров є захисником прав людини в душі, і ВРУ зобов’язана призначити його на цю посаду – Борис Беспалий

«Призначення уповноваженого з прав людини повністю готове до розгляду у Верховній Раді і Євген Захаров є чудовою кандидатурою на цю посаду», – повідомив «Гал-info» народний депутат України Борис Беспалий.
            За його словами, голова Верховної Ради Олександр Мороз навмисно зволікає із розглядом цього питання у парламенті. «Ця кандидатура чомусь йому не імпонує, натомість він підтримує кандидатуру Ніни Карпачової, яка повністю втягнулась у площину політичної діяльності і втратила моральне право бути омбудсменом. Тепер Ніна Карпачова не є підходящою кандидатурою на цю посаду, оскільки це суперечить статусу Уповноваженого з прав людини у Верховній Раді. Чому і за яким правом Олександр Мороз зволікає із затвердженням людини на цю посаду – питання до голови Верховної Ради. Мені також не зрозуміло, чому раніше парламент зволікав із відставкою Ніни Карпачової із її посади, хоча відповідь однозначна – така позиція антикризової коаліції і Олександр Мороз її підтримує», – сказав Борис Беспалий.
            Народний депутат переконаний, що висунута кандидатура Євгена Захарова є найбільш прийнятною на цю посаду. «Євгена Захарова висунули представники НСНУ і БЮТ. Це енергійна, незалежна людина, яка зарекомендувала себе як захисник прав людини у душі. У нього стан душі захисника прав людини і Верховній Раді залишається лише призначити його на цю посаду, яку він приречений обіймати за покликанням. Це обов’язок парламенту підтвердити те, що давно є де-факто», – зазначив Борис Беспалий.
             Нагадаємо, Верховна Рада визначила дату голосування щодо кандидатури омбудсмена – 11 січня, проте 9 січня голова Верховної Ради Олександр Мороз скасував голосування щодо призначення уповноваженого з прав людини у Верховній Раді.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ