Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Євро-2012» може відбутися і Львові, і у Харкові

На проведення чемпіонату Європи у 2012 році претендують відразу п'ять українських міст. Збільшення української квоти може відбутися за рахунок польського Вроцлава, де тільки нещодавно був знайдений генпідрядник на будівництво стадіону, а роботи планують почати влітку, -- повідомила «Українська правда» з посиланням на «Дєло».
Як повідомило видання, така інформація була отримана від керівника департаменту по підготовці до Євро-2012 одного з українських міст, який не побажав називатися. Відтак, Євро-2012 може пройти у Києві, Донецьку, Дніпропетровську, Львові та Харкові, а також у трьох польських містах: Варшаві, Гданську та Кракові або Вроцлаві.

Президент УЄФА Мішель Платіні, коментуючи ситуацію з розподілом міст, сказав: "Міста вибирає винятково Виконком УЄФА. Якщо між Україною і Польщею є угода про паритетний розподіл міст - вона не була зареєстрована в УЄФА, так що це зовсім інше. І чи буде формат 4 українських - 4 польських міста, 3-3 чи 4-2, чи 6-0, чи 5-1 - це буде рішення виконавчого комітету УЄФА у травні в Бухаресті".

Раніше Мішель Платіні заявляв, що основними критеріями вибору міст будуть наявність і якість стадіону. А на сьогоднішній день за графіком виконання будівельних робіт на стадіонах Україна випереджає Польщу, пише "Дело" з посиланням на слова свого джерела. Наразі точно прийняти Євро-2012 зможуть Донецьк (стадіон буде зданий наприкінці серпня), Дніпропетровськ (стадіон зданий повністю) і Харків (у стадії реконструкції). Київ визначений як місце фінальної гри. У Львові ж йде серйозна робота по будівництву стадіону.

У Польщі ж ще жоден стадіон не зданий. Так, у Варшаві зараз тільки ведуться підготовчі роботи, у Гданську йде підготовка до реконструкції. Вроцлав (будівництво) тільки нещодавно знайшов генпідрядника. Краків з 2004 року веде комплексну перебудову стадіону, яку планують завершити до 2010 року. А Хожув (реконструкція) тільки вийшов на другий етап тендеру. Незважаючи на це, Варшава як столиця точно прийме Євро. "Можна говорити, що Хожув і Познань, швидше за все, не зможуть прийняти Євро", - говорить джерело "Дела". Наступними можуть вибути Вроцлав або Краків.

А от віце-прем'єр-міністр України Іван Васюник напередодні заявив, що Україна, як і колись, просить УЄФА дотримувати принципів паритетності при виборі міст для проведення ЧЄ-2012 з футболу в Україні і Польщі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ