Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Євро-2012: жодна збірна не відмовила Львову

Інформація про те, що футбольні збірні відмовляються жити у Львові, - передчасна. Журналісти просто заплутались у дискусії, яка розгорнулась на засіданні комісії обласної ради – про це у коментарі Гал-інфо заявив начальник управління Євро-2012 Львівської ОДА Роман Андрусишин.

«Приймаючі міста конкурують між собою, але Львівщина має всі шанси гідно прийняти будь-яку команду. Однак, наголошу ще раз, питання про розміщення команд в «базових таборах» на Львівщині на сьогодні є передчасним, оскільки на рішення команд учасників чемпіонату вирішальний вплив матиме жеребкування, яке щойно пройде 2 грудня у Києві», - зазначив Роман Андрусишин і додав, що жодні рішення поки що не є остаточними, тим паче жодної відмови щодо Львова не було.

За його словами, те, який «базовий табір» ( постійне місце дислокації команди --готель 4 зірки, медично-реабілітаційний центр та тренувальне поле з роздягальнями) вибере та чи інша команда відноситься насамперед до їхньої компетенції. «Наше завдання створити всі умови для належної конкуренції з іншими містами, не тільки українськими, але і польськими», – підкреслив він.

Також Роман Андрусишин зазначив, що УЄФА формує окремий каталог про «базові табори» в Польщі та Україні. На Львівщині до цього каталогу вже включені готель «Древній град» (приміська зона, 7 кілометр траси Львів - Київ) і стадіон «Україна», готель «Шале Грааль» в Трускавці та стадіон «Галичина» в Дрогобичі. Як «трансферну базу» (тимчасове перебування команд) обрано готель «Дністер» у .Львові та стадіон ЛДУФК на вул. Черемшини, 17.

Нагадаємо, що учора, 31 жовтня, відбулося засідання постійної комісії з питань молодіжної політики, фізичної культури, спорту і туризму Львівськоїобласної ради. Зокрема, представники головного управління з питань ЄВРО 2012, містобудування та будівництва Львівської ОДА повідомили комісії про використання бюджетних коштів на виготовлення інформаційно-презентаційних каталогів, що передбачені обласною «Програмою забезпечення організаційної підготовки до проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу у Львівській області».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ