Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Єврокомісар застеріг Україну від вибіркового правосуддя

Законодавство не повинне використовуватися в політичних цілях, заявив європейський комісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Філе, який перебуває з візитом у Києві.

«У ХХI столітті демократична влада не може існувати без незалежної судової влади та незалежних ЗМІ. Це питання морального лідерства. І тому я ще раз хочу сказати про необхідність забезпечення того, щоб кримінальне законодавство не використовували в політичних цілях, і принципи чесного, справедливого і незалежного правового процесу повністю дотримували», – заявив він після зустрічі з міністром закордонних справ України Костянтином Грищенком.

За словами Філе, він обговорював ці питання з представниками української влади, зокрема і з Президентом Віктором Януковичем. «Я говорив про вибіркове правосуддя із Президентом, він пояснював, що в цих випадках не йде мова про вибіркове правосуддя», – сказав єврокомісар.

Філе також сказав, що питання наближення України до ЄС залежить від прогресу в самій країні, відданості спільним цінностям, «посилення демократії та забезпечення прав людини».

За його словами, Євросоюз готовий допомагати Україні у проведенні реформ, в деяких питаннях йти на компроміси. «Проте є одне питання, в якому ми не можемо погодитися на жодні компроміси і не можемо розбудувати наше спільне майбутнє – це невідповідність нашим спільним цінностям», – заявив єврокомісар.

Зі свого боку, голова МЗС запевнив, що Україна цілком поділяє ці цінності, а влада сподівається на співпрацю з усіма опозиційними силами, зокрема непарламентськими, на шляху до євроінтеграції, повідомляє Радіо Свобода.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ