Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Євромайдан продовжує стояти попри холод

На Майдані Незалежності у Києві триває акція прихильників євроінтеграції з вимогою підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом.

Містечко на Європейській площі уже практично розібране, демонтувати намети і сцену там допомагають активісти з Майдану.

Водночас на Майдані Незалежності співають пісні, пише "ЛігаБізнесІнформ".

27 листопада, 4:00. Руслана заряджає людей як може. Заспівали гімн. Звучав заклик: "Підпиши асоціацію - припинимо демонстрацію". Стояти на холоді важко, але майже всі посміхаються. Руслана кличе Вакарчука на Євромайдан : "Слава писав у Twitter, що він з нами. Слава, виходь!". Люди скандують "Слава, Слава!".

3:00. На Євромайдані залишається до 1 тисячі осіб і площа співає гімн України з подачі Руслани. Одразу після гімну якийсь чоловік узяв мікрофон, назвався членом Партії регіонів і додав: "Але сьогодні я заявляю - я виходжу з цієї партії!". Майдан відповів "МО-ЛО-ДЕЦЬ!".

2:30. Депутат Анатолій Гриценко на Майдані: "Питання нинішнього вибору - це не питання зовнішньої політики, а питання внутрішньої політики. Це означає, чи буде чесний суд для всіх чи лише для тих, хто з грошима. Куди звертається Фірташ , Ахметов? У Лондон, до Євросоюзу. Де їхні діти вчаться? Де їхні гроші? Вони знають, що європейський вибір - гарантія безпеки, там захищають і найбагатших, і найбідніших. Тож цей Майдан політичний, але це не означає, що він партійний. Це політичний мітинг за європейський вибір і не потрібно цього слова боятися".

2:00. Руслана на Майдані каже: "Наша місія сьогодні - вистояти цю ніч, довести людям, що потрібно виходити на Майдан". "Разом ми - сила" , - скандують люди.

1:00. На Майдані близько 2,5 тисяч осіб водять хороводи, співають і танцюють. З підвищення біля стели Незалежності виступають громадські активісти й усі охочі.

Перед цим люди з Європейської площі прийшли на Майдан і об'єднали два мітинги. Кличко на Майдані заявив: "Тільки разом ми доможемося підписання угоди про асоціацію (з ЄС)" .

На середу запланована студентська попереджувальна акція протесту. Кажуть, що на Майдан планує вийти найбільший вуз - КПІ. Напередодні вийшли студенти Університету Шевченка і Могилянки.

Поетеса Olesya Mamchych відзначила у Facebook, що Майдан у вівторок був "невимовно радісний - завдяки студентам" . Вона також зазначила, що ні Яценюк, ні Тягнибок уночі не виступили, хоча були за сценою.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ