Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Європарламент хибно витлумачив роль Бандери у Другій світовій війні, – заступник голови Львівської облради

Позачергова сесія Львівської обласної ради викликана необхідністю відреагувати на резолюцію Європарламенту щодо України, в якій висловлено сподівання на скасування указу Ющенка про присвоєння Бандері звання Героя України. Про це Гал-інфо повідомив заступник голови Львівської облради Роман Ілик.

 

За його словами, в одному з пунктів цієї резолюції неправильно витлумачено роль Бандери у Другій світовій війні, зокрема щодо його співпраці з нацистами. «Свого часу Львівська облрада ініціювали присвоєння Степанові Бандері звання Героя України. Перед тим ми добре вивчили це питання. Як міг Бандера співпрацювати з нацистами, якщо з 41-го по 44-тий роки перебував в ув’язненні? В рішення Нюрнберзького процесу Бандеру та очолювану ним структуру не названо серед нацистських колаборантів», – каже Ілик.

 

Нагадаємо, Голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник ініціює скликання позачергової сесії Львівської облради. Сьогодні відбудеться засідання голів фракцій ЛОР. Якщо вони підтримають ініціативу Сеника, буде видано розпорядження голови облради про скликання позачергової сесії у середу, 3 березня.

 

У четвер, 25 лютого, у Брюсселі Європарламент ухвалив резолюцію відносно України, у 19-му параграфі якої висловив  жаль щодо того, що президент Ющенко присвоїв лідеру Організації українських націоналістів Бандері, "який співпрацював з нацистською Німеччиною, титул національного героя України". У зв'язку з цим європейський парламент висловив сподівання, що нове українське керівництво перегляне таке рішення в зв'язку зі своєю відданістю європейським цінностям. Як відомо, Ющенко присвоїв Бандері звання героя України 22 січня 2010 року

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ