Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Європарламент продемонстрував історичний комплекс, – Ющенко про Бандеру

Лідер «Нашої України» Віктор Ющенко переконаний, що в оцінці присвоєння Степану Бандері звання Героя України Європейський парламент продемонстрував історичний комплекс. Про це він заявив під час візиту до Львова. Повідомила прес-служба НСНУ.

 

Говорячи про період Другої світової війни та його оцінку Ющенко наголосив, що у війні на території України брала участь не лише гітлерівська Німеччина та СРСР, а й національні визвольні сили. При цьому він підкреслив, що УПА боролася за Україну. «І ми, безумовно, повинні сказати, що вони – наші герої, бо вони наближали нашу незалежність», - сказав лідер «нашоукраїнців». «Країна, яка не шанує своїх героїв, ніколи не матиме майбутнього», - додав Віктор Ющенко.

 

Ющенко відзначив, що його рішення про присвоєння Бандері звання Героя України викликає багато коментарів, однак підкреслив, що робив це свідомо, бо люди, які боролися за незалежність України у будь-які часи є нашими героями. «І те забуття, якому вони були піддані - несправедливе», - зауважив лідер «Нашої України».

 

«Це рішення необхідне для нашого становлення, самодостатності, для нашого єднання. Я не знаю випадків, коли на брехні можна об’єднуватися. Об’єднуються завжди на правді», - сказав Ющенко. При цьому він відзначив, що «правда не завжди читається». «І очевидно потрібно ще трохи часу, щоб це моє рішення «прочитали»», - сказав екс-Президент.

 

«Переконаний, що у нації є час для цього», - додав він. Говорячи про ймовірність ревізувати цей указ Ющенко сказав: «Мені болить від того, що хтось до 9 травня хоче щось переглянути».

 

Ющенко також подякував Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській обласним радам, які відреагували на резолюцію Європарламенту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ