Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Європарламент: Росія має звільнити Олега Сенцова та всіх інших незаконно ув’язнених громадян України

Вчора Європейський Парламент ухвалив резолюцію, в якій закликає Росію дотримуватися своїх внутрішніх та міжнародних зобов’язань та ґарантувати повагу до прав людини, зокрема свободи вираження поглядів та свободи зібрань.

Європарламент критикує російський закон про  “іноземних агентів”, за яким недержавні організації та закордонні медіа, які отримують фінансування з-за кордону, опинилися під вкрай прискіпливим контролем з боку влади.   

Євродепутати вимагають, щоб російська влада негайно та без будь-яких додаткових умов звільнила українського кінорежисера Олега Сенцова та понад 70 громадян України, що незаконно ув’язнені в Росії та на Кримському півострові.

Вони також засуджують порушення міжнародного права з боку Росії в окупованому Криму, зокрема здійснення російського законодавства, потужну мілітаризацію півострова та масові і систематичні порушення прав людини. Євродепутати нагадують Росії, що, як окупаційна влада, вона має зобов’язання захищати кримських громадян від свавільних судових чи адміністративних дій; вона також має забезпечити повагу до прав цих громадян.

Резолюція також закликає держави-члени ЄС зберігати твердість та єдність у дотриманні погоджених ними санкцій проти Росії, а також продовжити дію цих санкцій.

«За» резолюцію проголосували 485 депутатів Європарламенту; проти – 76; утрималися 66 депутатів.

Із повним текстом резолюції (англійською мовою) можна ознайомитися тут

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ