Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Європарламент розгляне питання безвізового режиму України з ЄС в кінці травня

Європарламент розгляне питання безвізового режиму України з ЄС в кінці травня, - РБК Україна.

Законодавчу позицію Європейської комісії щодо візової лібералізації з Україною в Європарламенті розглядатиме комітет громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ. Про це пише Deutsche Welle з посиланням на джерело в секретаріаті комітету громадянських свобод Європарламенту.

"Саме наш комітет буде мати справу з пропозицією про введення безвізового режиму з Україною, яку надіслала Єврокомісія, однак хто саме буде доповідачем з цього питання, ще не визначено", - повідомили в секретаріаті, зазначивши, що доповідач буде призначений "у найближчі тижні".

У той же час у секретаріаті комітету відмовилися точно назвати дату, коли відбудеться "перша дискусія з українського питання", пояснивши це великою завантаженістю в роботі. Проте зазначили, що за графіком найближчі засідання комітету громадянських свобод мають відбутися 23, 24 і 30 травня.

Зазначимо, після призначення доповідача та комітетських слухань щодо пропозиції Єврокомісії щодо українського питання відповідна резолюція повинна бути розглянута і схвалена Європарламентом. Останню формальну крапку в візової лібералізації з Україною має поставити рішення Ради ЄС на рівні міністрів.

Нагадаємо, раніше віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Иванна Климпуш-Цинцадзе отметила, що безвізовий режим України з ЄС може заробити з літа.

РБК Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ