Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

“Європеїзація” українського Держстату та рух вперед: головні оновлення, що чекають на українців у 2020 році

Вчора, 4 червня, Ігор Вернер - голова Держстату України, провів інформаційну онлайн-конференцію, де відповів на найпопулярніші запитання глядачів та журналістів.

Як повідомляє кореспондент Гал-інфо, під час конференції було оглянуто схему оновленої концепції роботи українського Держстату за європейським зразком, проблеми подання неточних даних у звітах, оновлення інтерфейсу вебсайту для спрощення збору аналітичних даних пересічними користувачами та багато інших змін в роботі організації. Детальніше про найголовніші теми конференції далі.

Одним з найчастіших коментарів під час трансляції були запитання про правдивість інформації про скорочення персоналу. Вернер підтвердив ці слова, заявивши, що вже восени минулого року було проведено скорочення розміром у 1770 осіб - всі працівники, що працювали в районах. Відповідно через це, в організації виникла проблема недостатньої кількості інтерв'юерів. До того ж, варто зазначити, що після введення карантину - інтерв'ювання було повністю переведено в автономний режим, тепер воно проводиться через телефон. Голова заявив, що ситуація залишається невідомою і процедура скорочення персоналу може повторитися і надалі.

Окрім цього, в цьому році, планується зробити перший в історії країни сільськогосподарський перепис, метою якого є отримання цілісної картини діяльності сільського господарства в Україні для прийняття правильних управлінських рішень та “побудови грамотної державної політики в певних областях”.

Що стосується оновлень в роботі організації - розпорядження реформування, в які входить зміна напрямів соціалістичного спостереження та оновлення методів збору інформації не були скасовані, але, через зміну уряду - потребують переузгодження. Окрім цього, планують оновити й офіційний вебсайт. Як заявив голова Держстату, оновлення та реструктуризація інтерфейсу порталу відбувається італійською компанією, за участю представництва європейської комісії в Україні. Зазначається, що в планах перехід на більш сучасну концепцію роботи з даними та відмова від “таблиць”, які маємо зараз. Основна ідея - полегшити звичайному пересічному користувачу роботу з порталом. Було зазначено, що остаточний перехід на оновлену версію ресурсу планується зробити вже до кінця цього року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ