Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Європейські компанії готові допомогти Львову із фінансуванням проекту «Євроколія»

Австрійська компанія «Райффайзен Інвестментс» готова залучати інвесторів у проект «Євроколія». Компанія пропонує виступити фінансовим радником у питаннях залучення фінансування. Про це стало відомо із зустрічі у Відні начальника управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій Сергія Кіраля і директора напрямку корпоративного фінансування «Райффайзен Інвестментс» Паула Треммела – повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Орієнтовна вартість проекту оцінюється в понад 500 мільйонів євро. Передбачається будівництво вузької колії європейського стандарту шириною 1435 мм від кордону з Польщею до Львова, загальна протяжність якої -- 75 км.

«Райффайзен Інвестментс» пропонує виступити радником в залучення коштів до «Євроколії». Фахівці Райффайзен Інвестментс готові також допомогти місту із стратегічним шляхом реформування системи теплопостачання з залученням приватних інвесторів, що дозволить місту повністю перевести цю сферу на самоокупність без бюджетного фінансування», – зауважив Сергій Кіраль.

Нагадаємо, що на сьогодні вже реалізується перший етап «Євроколії». Згідно нього передбачається розробка концепції проекту, що дасть відповідь на питання технічної та економічної доцільності реалізації Євроколії. На концепцію виділені 133 тисяч євро додаткового фінансування вартості виконання концепції з уряду Голландії. Інша половина суми буде дофінансовуватись за рахунок спонсорів. Концепцію буде розробляти консорціум голландських компаній «Моварес» і «НЕА».

Як зауважують європейські посадовці «Євроколія» сприятиме європейській інтеграції України і вирішить більшість питань з перевезенням фанів під час проведення матчів Євро- 2012.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ