Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Європейські туристи масово покидають Туніс. Українці досі там

Основна частина європейських туристів, які відпочивали в Тунісі, до полудня неділі, 16 січня, залишила країну. Туніс опинився в центрі міжнародної уваги після втечі президента Зана аль-Абаідіна бен Алі, який перебував при владі протягом 23 років.

З відкриттям повітряного простору над Тунісом найбільші туристичні компанії Європи Thomas Cook, а також TUI Travel всю суботу аж до ранку неділі проводили евакуацію своїх туристів.

За даними Thomas Cook, компанія повернула з Тунісу на батьківщину 2 тисячі громадян ФРН, а також 300 туристів з Британії та Ірландії, яких не змогли вивезти в минулу п'ятницю, і 540 туристів з Бельгії.

Найбільший туроператор Європи Tui Travel сімома авіарейсами вивіз з Тунісу 1,5 тисячі туристів з Великобританії.

За даними Асоціації турагенцій Великобританії, на момент оголошення надзвичайного стану в Тунісі знаходилося не менше 5 тисяч британських туристів.

Напередодні міністерство закордонних справ Великобританії повідомило, що основна частина британських туристів, які відпочивали за путівками великих міжнародних туроператорів, змогла повернутися додому. Проте в охопленому заворушеннями Тунісі ще залишалося кілька сотень англійців, які приїхали сюди за путівками малих туристичних компаній, і ще приблизно тисяча англійців, що живуть в Тунісі.

За даними туристичних спілок Франції і Німеччини, в Тунісі на момент евакуації було не менше 8 тисяч французьких і приблизно 9 тисяч німецьких туристів. Всі вони до ранку неділі були вивезені додому.

Сьогодні ж повинні повернутися додому понад 200 російських туристів.

Між тим, багато європейських компаній призупинили свої польоти в Туніс. Італійська Alitalia не буде літати в Туніс до понеділка 17 січня. British Airways також внесла зміни в свій розклад, і радить своїм пасажирам стежити за часом вильоту літаків.

Міжнародні туроператори також скасували свої чартерні регулярні рейси в Туніс як мінімум до середи 19 січня.

Усі європейські туристи, які змушені були анулювати свої тури, можуть отримати повну компенсацію або перенести поїздку в Туніс на інші терміни або в іншу країну без будь-яких штрафних санкцій.

Нагадаємо, напередодні МЗС України повідомив, що українці не постраждали під час заворушень у Тунісі, в міністерство також не надходили прохання наших громадян про допомогу щодо повернення в Україну. Разом з тим МЗС радить українцям поки не планувати поїздки в Туніс.

Подробиці

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ