Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Європейський фонд регіонального розвитку має намір виділити 5,9 млн євро на транскордонні проекти в українських, білоруських і польських прикордонних областях

Європейський фонд регіонального розвитку має намір виділити 5,9 млн євро на транскордонні проекти в українських, білоруських і польських прикордонних областях. Про це повідомила прес-служба представництва Європейської комісії в Україні.

Європейський фонд регіонального розвитку оголошує конкурс проектів в рамках Програми сусідства Польща-Білорусь-Україна для забезпечення фінансової підтримки транскордонних партнерських проектів на території білоруського і українського кордонів в Підляському, Мазовецькому, Люблінському і Підкарпатських воєводствах в Польщі; у Львівській, Волинській і Закарпатській областях України; Брестській, Гродненській і західних районах Мінської області в Білорусі.
Проекти, що впроваджуються в рамках Програми добросусідства, повинні зосередитися на таких темах: розвиток прикордонних територій, підтримка ініціатив і розвитку малих і середніх підприємств, просування інтеграції ринку праці, сумісні дії для підтримки освіти, наукових досліджень і розробок, культури, комунікації і охорони здоров’я, поліпшення транспортних зв’язків і інформаційно-комунікаційних мереж.
Конкурс фінансується Європейським фондом регіонального розвитку в рамках ініціативи Європейського Союзу INTERREG у розмірі 4,9 млн євро і в рамках програми TACIS по транскордонній співпраці Європейських співтовариств у розмірі 1 млн євро.
ЄС вирішив ввести в дію програми, що мають своїй на меті згуртованість прикордонних територій Євросоюзу і нових сусідів на сході і півдні, ці програми були названі Програмами добросусідства. Програма добросусідства Польща-Білорусь-Україна — це одна з 7 програм транскордонної співпраці, що реалізуються за участю Польщі.
Настанови щодо оформлення проектів можна знайти на сайтах www.pbu.wwpwp.gov.pl та www.interreg.gov.pl. Кінцевий термін подання проектів – 13 жовтня 2006 року, 15.00. Проекти слід подавати на адресу Спільного технічного секретаріату програми (Joint Technical Secretariat): Solec St. 38, Warsaw, Poland.
Європейський фонд розвитку було створено у 1975 році з метою зменшення різниці в економічному розвитку регіонів.та вирішення проблеми відсталих регіонів ЄС шляхом фінансування та надання інвестицій. Кошти фонду інвестуються у виробництво, на розвиток інфраструктури, на створення нових чи підтримку уже створених робочих місць, на розвиток мілого та середнього підприємництва у менш розвинутих регіонах, на освіту та охорону здоров’я та охорону навколишнього сердовища.Фонд здійснює фінансування відповідно до рішень Ради Європи, яка визначає перелік слаборозвинених регіонів чи окремі галузі, які потребують допомоги. Контроль за фондом здійснює Європейська комісія ЄС.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ