Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Європейський інвестиційний банк кредитуватиме будівництво доріг у Львові

Днями в міністерстві економіки відбулася організаційна зустріч щодо підготовки другого раунду консультацій з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) по залученню кредитних коштів для підготовки об’єктів інфраструктури до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, -- повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Представники ЄІБ зазначили, що банк готовий спів фінансувати проекти, за умови, якщо вартість кожного із проектів становитиме не менше $ 25 млн., а також проект повинен отримати гарантію держави або міста на співфінансування більше, ніж на 50%. Окрім того, на проект повинна бути готова проектно-кошторисна документація. Загалом банк готовий виділити кошти на реалізацію проектів у енергетичній, транспортній, телекомунікаційній та енергетично-інфраструктурній сферах, а також на охорону навколишнього середовища.

За підсумками наради Департамент ЄВРО 2012 Львівської міської ради надав міністерству економіки 8 інвестиційних проектів, які можуть співфінансуватися ЄІБ. Зокрема, будівництво транспортних розв’язок на перетині вулиць Городоцька-Сяйво-Луганська (проектована), Наукова-Стрийська-Хуторівка, Кільцева-бічна Вернадського (проектована), Ряшівська-Любінська, Ряшівська-Кульпарківська та будівництво вулиць Вернадського (від просп. Червоної Калини до вул. Стрийська), вул. Ряшівської (від вул. Любінської до вул. Кульпарківської), а також будівництво трамвайної колії в житловий «Сихів» і вул. Стуса.

Наступне засідання в Міністерстві економіки з цього приводу відбудеться на початку грудня.

Європейський інвестиційний банк в рамках цієї програми надає кредити на 15-20 років з низькою процентною ставкою (LIBOR+адміністративні видатки на рівні 0,55%) і на пільгових умовах на період будівництва.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ