Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Європейський колегіум польських і українських університетів у Любліні буде перетворено у науково-дослідницьку установу

Європейський колегіум польських і українських університетів у Любліні буде перетворений у науково-дослідницьку установу. Завдяки цьому Колегіум отримає юридичний статус, що уможливить його розвиток, – визнав Конвент ЄКПіУУ. Про це повідомило радіо „Полонія”.

Фонди на дослідження та ведення установи має забезпечити польська сторона. Конвент хоче також створення стипендійного фонду, котрий мали б фінансувати польська та українська сторони.
Почесний голова Конвенту ЄКПіУУ проф. Єжи Клочовський заявив, що у майбутньому Колегіум зможе бути перетворений в польсько-український університет.
Слухачами Колегіум є аспіранти, найбільше – 109 осіб - походить з України, 21 – з Польщі, 9 з Білорусі, двоє з Росії і, по одному з: Молдови, Словаччини, Литви та Казахстану.
Колегіум був покликаний у 2000 році університетами з Польщі: Університетом Марії-Кюрі Склодовської в Любліні та Люблінським Католицьким Університетом, і університетами з України: Києво-Могилянською Академією, Київським національним університетом ім.Тараса Шевченка та Львівським національним університетом ім.Івана Франка, та Інститутом Центрально-Східної Європи у Любліні.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ