Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Єврорубікон

Оголошуючи результати голосування про проведення фінальних матчів Чемпіонату Європи з футболу Євро-2012, Мішель Платіні навряд чи задумувався над ментальністю українців і, особливо, галичан. Він знав, що для України й Польщі це унікальний шанс інтенсивного розвитку економіки, розбудови інфраструктури, залучення сотень тисяч людей до праці і звершень в ім’я Його Величності Футболу. Бо спорт – це мир! А для нашої держави ще й унікальний шанс пришвидшити свій поступ в Європу, демонструючи відданість ідеалам, правилам і стандартам цивілізованого світу. Успішне проведення Євро-2012 стало своєрідним викликом для усього українського суспільства, усієї влади, починаючи від сільського голови до Президента.
Проте Платіні, напевно, забув, що Євро 2012 - це ще й гектари міської і приміської землі, на яких мають постати готелі, ресторани, паркінги, дороги, заправки й інші супутні об’єкти, без яких проведення футбольних матчів європейського рівня просто неможливе. Але спорудження усіх цих об’єктів не відбудеться без сотень довідок, дозволів, ліцензій, погоджень і узгоджень, ексклюзивним правом на видачу яких володіє Шановне Панство - Українське Чиновництво. Для вічно ″голодного″, мов гусінь, українського бюрократа з’явився унікальний шанс заробити відкати на мільйонних замовленнях. І це на сьогодні найбільша проблема на шляху до Євро-2012. Бо попри запевнення усіх достойників, принаймні львівських, що процес підготовки до чемпіонату під контролем, реальність свідчить про інше. Час невблаганно пожирає вотум довіри, який УЄФА висловив Україні. Стадіону немає! Готелів бракує! Вода по графіку! Дороги просто непроїзні! На кордонах хаос, черги і побори! Злочинність зростає! Корупція проникла в усі пори суспільного організму держави! А про політичну нестабільність вже й згадувати не хочеться! 2010 – вибори Президента й мерів міст. 2011 – місцеві вибори. 2012 – вибори до Верховної Ради. Яке там Євро в голові! Влада понад усе! А футбол для політиків – це піар!
         Сьогодні ми наближаємось до своєрідного Єврорубікону, за яким Львів може втратити право на проведення найпрестижнішого спортивного свята! Після цього шалений заряд емоцій та енергії, який після слів Платіні оволодів сотнями тисяч львів’ян, може змести з теплих кабінетів усіх достойників місцевої влади. Президент Ющенко цей процес вже розпочав. Тому міняймо ментальність, панове чиновники!
Головний редактор АРІА "Гал-info"               Роман Любицький
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ