Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Євросоюз розширив санкції проти Білорусі

Європейський союз схвалив нові санкції проти Білорусі та Сирії.

Мова йде про розширення списку білоруських громадян, яким буде заборонений в'їзд в ЄС, на 12 прізвищ. Їхні активи в країнах Євросоюзу будуть заморожені. Економічні санкції торкнуться також низки білоруських фірм.

Одним з "нев'їзних" став Юрій Чиж - власник футбольного клубу "Динамо-Мінськ" і глава групи компаній "Трайпл", що займаються імпортом та переробкою нафти.

Таким чином, загальний список нараховує вже 249 представників керівництва країни на чолі з її президентом Олександром Лукашенком.

Щодо Сирії аналогічний список також доповнено 12 прізвищами. Серед них - дружина президента країни Башара Асада - Асма - та інші родичів глави держави.

В обох випадках санкції поширюються на осіб і організації, яких в Євросоюзі вважають причетними до репресій проти політичних супротивників.

Санкції набудуть чинності 24 березня після офіційного оголошення списку.

Як повідомлялося, офіційний Мінськ вже гостро відреагував на розширення санкцій. Олександр Лукашенко підтвердив введення в Білорусі "залізної завіси" для своїх політичних супротивників - він пообіцяв у відповідь на санкції ЄС не випускати опозиціонерів за кордон.

ТСН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ