Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Юліна тисяча повернеться у вигляді грошей для фельдшерів та бібліотекарів

Юлія Тимошенко нині робить все для того, щоб кошти місцевих рад «зависали» на казначейських рахунках. Після нового року Прем’єр-міністр з цих коштів буде давати по тисячі гривень вже не вкладникам Ощадбанку СРСР, а ФАПам та бібліотекам. Про це сьогодні, 16 листопада, під час прес-конференції заявив депутат Львівської обласної ради, член виборчого штабу Віктора Ющенка у Львівській області Олесь Старовойт.

 

За його словами, держбюджет на 2010 рік, внесений у Верховну Раду, є нереальним. Він написаний не відповідно до чинного Бюджетного кодексу, а до нового, який прийнятий лише у першому читанні. Відтак, прокуратура вже потирає руки, щоб прийти до людей, які будуть на місцях виконувати цей бюджет.

 

Також Олесь Старовойт розкритикував новий бюджетний підхід уряду, відповідно до якого в країні буде створено 12 тис. бюджетів, 11 тис. з них – дотаційні. Кожен ФАП та бібліотека стане юридичною особою. Новий бюджетний кодекс не передбачає механізмів акумуляції та кооперації. Відтак, кожний сільський голова змушений буде виходити на уряд, щоб отримати гроші.       

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ