Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Юнакові з Червонограда, який зазнав тортур від «Беркута», загрожує до 12 років тюрми

Сьогодні, 22 січня, в Солом’янському суді Києва відпустили під домашній арешт" 17-річного активіста спротиву з Червонограда Михайла Нискогуза, якого 21 січня 2014 року схопили «беркутівці». Про це повідомила народний депутат України, голова Львівської обласної організації ВО «Свобода» Ірина Сех. Повідомилда прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода»

«Разом із колегою нардепом Андрієм Міщенком повернулися з Солом'янського суду Києва, де приймалося рішення про запобіжний захід щодо 17-річного Михайла Нискогуза. Це внук відомого на Львівщині священика, великого патріота та духовного авторитета отця Михайла Нискогуза. На щастя, поверталися з суду вже з Михайлом – його відпустили під домашній арешт», - розповіла Ірина Сех.

За її словами, хлопця звинувачують за ст.294, ч. 2, йому загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі. Водночас адвокати Михайла звернулися із заявою про злочин – застосування тортур – щодо юнака з боку міліції.

«Поки що ходять на свободі його мучителі, які жорстоко катували хлопця, -  «доблесні беркутівці», - каже Ірина Сех. - Кількома словами не передати, яких тортур він зазнав. Роздягли, поламали пальці, зламали руку, завдавали ран ножем… Коли били, змушували співати гімн, ще й примовляли: «Ну, де твій Бандера, чого не прийде і не врятує тебе?»…

Потім була лікарня, і зовсім випадково близьким стало відомо, що Михайлом там з важкими травмами та під звинуваченням в кримінальному злочині.

Михайлові допомагають хороші адвокати, вони подали заяву про злочин «беркутівців» проти Нискогуза-молодшого.

Ми будемо звертатися до міжнародних правозахисних організацій про застосування владою тортур проти мирних людей.

Я не подарую їм знущання над 17-річним напівсиротою, який кілька місяців тому втратив маму, який виховувався в побожній патріотичній родині і якого виховали справжнім патріотом», - зазначила народний депутат.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ