Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Юні футболісти львівських „Карпат” посіли шосте місце на представницькому Х міжнародному турнірі у Ризі «Riga Cup–2009»

Команда СДЮШОР «Карпати», складена з гравців 1996 року народження, на представницькому Х міжнародному турнірі у Ризі «Riga Cup–2009» посіли шосте місце.
За повідомленням Інформаційного центру ФК «Карпати», карпатівці 1996 року народження, яких тренує Валерій Гарячий, в перших двох поєдинках групового етапу Х міжнародного турніру «Riga Cup - 2009», в якому прийняло участь вісім команд з Латвії, Німеччини, України. Іспанії, Швеції і Фінляндії, зустрілися зі своїми ровесниками з скандинавських країн. Причому обидва матчі, за формулою два тайми по 25 хвилин, відбулися в один день, 30-го січня. Спочатку юні «зелено-білі леви», пропустивши в кожному таймі по голу, з рахунком 0:2 поступилися фінському клубу ХІК (Хельсінкі), а за дві години розійшлися миром зі шведським «Хаммарбю» зі Стокгольма – 2:2. Зазначимо, що наші хлопці двічі були попереду (відзначилися Роман Тучковський (17 хв.) та Олег Бляхар (40 хв.), але втримати перемогу їм не вдалося. Причому врятувати нічию шведам вдалося за дві хвилини до фінального свистка. Тож у суботу, аби потрапити до півфіналу змагань, «Карпатам» необхідно було перемагати однолітків з бременського «Вердера».
Шкода, але таке завдання виявилося карпатівцям не до снаги. Вже в першому таймі після ударів Ніка Гітманна та Хрістофера Лука їм довелося двічі розпочинати з центра поля – 0:2. По перерві рахунок не змінився і на підопічних Валерія Гарячого чекали поєдинки за 5-те місце.
В першому з них галичани зіграли з ще одним представником Швеції – «Бу» ФФ. Поєдинок пройшов за помітної переваги нашої команди. Щоправда до перерви «зелено-білі» до логічного завершення зуміли довести лише одну свою атаку: на 20-ій хвилині м’яч забив Юрій Музика. А остаточно свою перевагу над скандинавами львів’яни довели в другій половині зустрічі, коли спочатку все той же Юрій Музика оформив «дубль», а під завісу матчу у воротах суперника «розписався» Роман Чечкевич. Забили карпатівці по перерві і четвертий гол. Але фінальний свисток арбітра зафіксував перемогу «Карпат» не 4:0, а 3:1, бо той м’яч наші хлопці забили у власні ворота.
На хорошому рівні команда Валерія Гарячего відіграла і вирішальний поєдинок за 5-те місце, суперниками в якому юних галичан були однолітки з клубу «Хонка» з невеличкого фінського містечка Тапіола. Але в рівній боротьбі за шість хвилин до фінального свистка фортуна посміхнулася скандинавам. Влучний удар Алекса Лехтінена приніс перемогу фінам – 1:0. Тож «Карпати» на «Riga Cup – 2009» посіли в підсумку шосте місце.
Звісно, такий виступ не можна назвати вельми вдалим. Але й трагедії з нього робити не треба. Адже турнір у столиці Риги є лише одним з етапів підготовки команди Валерія Гарячего до свого дебюту в дитячо-юнацькій футбольній лізі України, який відбудеться на початку осені нинішнього року. Тож можна не сумніватися, що прибалтійський досвід в цьому сенсі зіграє позитивну роль. Так само, як і перемога на Меморіалі Володимира Вараксіна-2009.
Нагадаємо, що в «Riga Cup-2009» «Карпати» були представлені і в турнірі команд, складених з гравців 1994 р.н., який відбувався з 22 до 25 січня. Карпатівці під керівництвом Олега Бойчишина посіли четверте місце.
Організатором «Riga Cup», який цього року відзначив свій десятилітній ювілей, є латвійський футбольний клуб «Сконто», відомий своєю потужною дитячо-юнацькою футбольною школою. Запрошення на турнір до Риги львівські команди отримали від президента футбольного центру «Сконто» Раймонда Лайзанса, який у 1990 – 1992 роках захищав ворота «Карпат».
Результати стикових матчів:
Матч за 7-е місце: «Хаммарбю» (Стокгольм, Швеція) – «Бу» ФФ (Швеція) – 4:0 (1:0).
Матч за 5-те місце: «Хонка» (Тапіола, Фінляндія) – «Карпати» (Львів, Україна) – 1:0 (0:0).
Матч за 3-тє місце: «Сконто» (Рига, Латвія) – ХІК (Хельсінкі, Фінляндія) – 2:1 (1:0).
Фінал: «Еспаньол» (Барселона, Іспанія) – «Вердер» (Бремен, Німеччина) – 4:2 (3:1).
Підсумкова таблиця «Riga Cup – 2009» (U-13):
1. «Еспаньол» (Барселона, Іспанія).
2. «Вердер» (Бремен, Німеччина).
3. «Сконто» (Рига, Латвія).
4. ХІК (Хельсінкі, Фінляндія).
5. «Хонка» (Тапіола, Фінляндія).
6. «Карпати» (Львів, Україна).
7. «Хаммарбю» (Стокгольм, Швеція).
8. «Бу» ФФ (Швеція).
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ