Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Юні львів’яни представили плакати та тему узалежнень

Сьогодні, 31 січня, о 10:00 у Львівській міський раді відбулась підсумкова конференція та нагородження переможців Конкурсу «Настільки бажаєш, що не зважаєш?». Також о 13:00 годині на базі СЗШ № 9 (вул. Коперника, 40) відбулось відкриття виставки учнівських робіт у номінації «Плакат», яка буде пересувною та кожні два тижні буде знаходитись у різних школах міста Львова, з метою ознайомлення учнів із ставленням їхніх однолітків до проблеми узалежнень в молодіжному середовищі, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Метою Конкурсу є надання можливості учнівській молоді висловити своє ставлення до проблеми узалежнених явищ у молодіжному середовищі.

Завдання Конкурсу: інформування учнів про ризик шкідливості тютюнових, алкогольних та наркотичних речовин; вироблення активної громадської позиції щодо ставлення до вживання тютюнових, алкогольних та наркотичних речовин молоддю; поширення інформації серед учнівської молоді щодо недоцільності вживання даних речовин та популяризації здорового способу життя; пошук альтернативних шляхів проведення дозвілля учнівською молоддю (зокрема, театр, спорт, активний відпочинок тощо).

«Боротись з узалежненням - означає програти. Воно завжди сильніше, але ми можемо будувати особистість, яка є сильною, як фізично, так і морально. Цей конкурс не є боротьбою з узалежненнями, цей конкурс – будівництво вашої власної особистості, яку потрібно будувати кожного дня.

Не повинно бути жодного учня, який хоча б раз не спробував себе в активному житті школи, не повинно бути учня, який хоча б раз не спробував себе в художній самодіяльності, адже коли він спробує це, він зачепиться та узалежниться від доброго настрою у відчутті власного тіла, від доброго настрою у відчутті власної гідності та щастя, що він зробив добре для себе. Саме такі узалежнення є альтернативними, для цього багато не потрібно, тому ми з вами повинні хоча б раз спробувати щось добре.

Та, друга сторона, є дуже сильною, і коли один раз спробуєш її, то шанси побудувати свою гідну особистість стають практично нульовим і ти стаєш залежним від нещастя», - наголосив Олег Березюк, директор департаменту гуманітарної політики ЛМР.

Конкурсні роботи подавались за такими номінаціями:

1)  «Плакат»;

2)  «Презентація у форматі Pоwer Point»;

3)  «Інформаційний буклет»;

4)  «Соціальний відеоролик»;

5)  «Літературна розповідь, оповідання, вірш або сценарій».

Склад журі формувався з президентів учнівських парламентів районів міста, методистів НМЦО м. Львова відповідного профілю. Голова журі – в.о. директора НМЦО Тетяна Ольшанецька.

Журі оцінювало роботи за критеріями:

1) відповідність змісту роботи зазначеній меті та завданням;

2) грамотність та естетичний вигляд конкурсної роботи;

3) наявність структури та доступності розуміння роботи;

4) повнота та оригінальність розкриття змістової частини;

«Роботи переможців конкурсу будуть подорожувати по всіх Львівських школах протягом року, для того щоб кожен учень зміг доторкнутись до щастя та задоволення від перемоги», - додав Олег Березюк.

Нагадаємо, що міський конкурс учнівської молоді «Настільки бажаєш, що не зважаєш?» проводився у Львові з 1 жовтня 2013 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ