Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Юрій Бірюков: Що було зроблено насправді і куди це нас тепер заведе

Народ розбігся за завданнями, в голові приємне спустошення - справу зроблено. Тепер можна розповісти ЯК і ЩО було зроблено насправді і куди це нас тепер заведе, - Юрій Бірюков.

"Я починав цей процес маючи в голові лише смутні ідеї, маючи підтримку Першого - це кінець вересня. Потім було 7 днів «при» Гелетеї ... Ммм, потім розповім про свої емоції, в мемуарах. 13 жовтня я був представлений новому Міністру - Степану Тимофійовичу і ось тут, тільки в середині жовтня, стало зрозуміло як готувати реформи і яким шляхом їх узгоджувати. З'явився чіткий ланцюжок «субординації». Ви щиро вважаєте, що маючи підтримку двох-перших можна було щось зробити відразу? На жаль і ах, ви не розумієте ступінь опору системи. Потім переживання, потім велика робота, потім нервовий зрив і дуже важка розмова з Першим. Було й таке. Все це я намагався описувати, по мірі сил / часу / можливості.

Але найголовніше ми зберігали в таємниці, ретельно оберігали ВЕСЬ комплекс ідей від випадкових очей і вух. Удар по системі було завдано вчора, а сьогодні - фінальний штрих.

Отже ... Чого ми досягли і про що йде мова.

1) Основне реформування торкнеться економіко-господарського блоку діяльності МО України.

2) Реформується Департамент держзакупівель, Військово-медичний департамент та Департамент капітального будівництва.

3) Через процедуру реорганізації та переатестації пройдуть всі існуючі співробітники цих департаментів - і так, більша частина з низ не пройде цю переатестацію. Так, ми говоримо про те, що БІЛЬШІСТЬ існуючих співробітників даних департаментів будуть звільнені! І на їх місце будуть набиратися нові люди. Так що - вчорашнє «шипіння» коментаторів про те, що Міністр звільнив тільки пару чоловік мимо каси.

4) (йде на додаток до пункту «2») - в реформованому Департаменті капітального будівництва забирається Головне управління комунально-експлуатаційного забезпечення. ГоловКЕУ, з усіма його ТерКЕО. Військові зрозуміють про що я, так, військові? Чи варто нагадувати про те, що завдяки реорганізації - ми зможемо провести переатестацію всіх співробітників КЕЧ? І чи варто нагадувати про те, що більшість ... Ну, ви зрозуміли.

5) На посаду Заступника Міністра оборони України призначено Yuriy Husyev. Хто не може згадати: аудиторські компанії великої четвірки, розгром і розгін замшілих директорів підприємств з орбіти МО і так далі.

У результаті: тепер у нас є ВСЯ лінія субординації (Перший - Міністр - Зам - Директор департаменту), що працює на проведення реформ.

6) З понеділка ми почнемо публікувати вакансії.

7) Nelly Stelmakh крім призначення Директором Департаменту матеріального забезпечення буде призначена Головою тендерного комітету МО України. І ЖОДНА закупівля 2015 тепер не буде в собі містити ознаки статей КК України, які розповідають про «зловживання», «розкраданнях», «корупції».

8) Через півтора-два місяці бійці на передовій вже почнуть отримувати і відчувати результати діяльності нової команди.

І саме так - переможемо.

Так що, хто там говорив про те, що Система нас поглине?", - Юрій Бірюков про останні події в МО.



Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ