Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Юрій Луценко конкуруватиме з БЮТ на виборах – Юрій Шведа

«Перетворення Громадського руху народної самооборони на політичну партію є цілком очікуваним і зрозумілим, оскільки завданням політиків є участь у виборах», -- повідомив «Гал-info» політолог Юрій Шведа.
            За його словами, Юрій Луценко може об’єднуватись з тією політичною силою, яка і так має шанс брати участь у виборах. «Що стосується «Всеукраїнського об’єднання «Антикримінальний вибір», то, можливо, рано говорити про його співпрацю з Громадським рухом народної самооборони, хоча загалом співпраця з партіями спільних ідеологічних поглядів буде відбуватись. Мова не йде про ідеологічну політичну партію, а про створення політичної сили, яка буде нести ідею боротьби зі злочинністю, хабарництвом та корупцією», -- зазначив Юрій Шведа.
            На думку політолога, «на політичному полі України в рамках Громадського руху народної самооборони Юрій Луценко буде займатись тим політичним шоу, яке він влаштовував, перебуваючи на посаді міністра внутрішніх справ. Думаю, тому ця політична сила буде явно популістського характеру, оскільки у суспільстві є великі очікування щодо наведення ладу і порядку. Тому передбачаю великі шанси на підтримку і успіх Громадського руху народної самооборони».
«Загалом, вважаю, що з точки зору тих політичних сил у партійному просторі України – політична партія Юрія Луценка повинна об’єднуватись в першу чергу із подібним за лозунгами, політичними поглядами. Наприклад з БЮТом. Проте зважаючи на заяви лідера БЮТ і критичні оцінки Громадського руху народної самооборони, не варто очікувати співпраці цих обох політичних сил. Між ними навряд чи буде порозуміння, а буде гостра боротьба за політичний електорат, який явно є спільним у цих партій. Разом з тим мова не може йти про опозиційність Юрія Луценка до представників антикризової донецької коаліції і створення протилежного їм. політичного табору однодумців, а варто розуміти, що Громадський рух народної самооборони буде конкурувати в першу чергу із Блоком Юлії Тимошенко. Це буде відбуватись і свідомо, і несвідомо, проте поділ голосів виборців на дві приблизно однакові електоральні партії нічого доброго не принесе», -- зазначив Юрій Шведа.
Нагадаємо, деяких джерела стверджують про те, що Юрій Луценко створюватиме свою політичну силу беручи за основу ВО «Антикримінальний вибір». Як повідомила «Гал-info»  голова ЛОО Всеукраїнської організації «Антикримінальний вибір» Юлія Лукіна, “Наразі говорити про об’єднання Громадського руху народної самооборони в партію чи про будь-які інші плани Юрія Луценка зарано».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ