Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Юрій Павленко відвідав навчально-реабілітаційний центр «Левеня»

31 січня уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко в рамках інспекційної поїздки на Львівщину відвідав навчально-реабілітаційний центр «Левеня», повідомили в Департаменті освіти Львівської ОДА

Під час візиту Юрій Павленко ознайомився з роботою закладу, специфікою навчання дітей з особливими освітніми потребами. Також було обговорено перспективи навчання та реабілітації дітей зі складними порушеннями психофізичного розвитку в умовах сучасних спеціальних навчальних закладів.

Директор навчально-реабілітаційного центру «Левеня» Віра Ремажевська зазначила: «Важливо мати колектив однодумців для реалізації інновацій в освіті. Мої колеги не лише навчають дітей, але й пишуть підручники, посібники для батьків, методичні матеріали для колег-педагогів. Однак, важливо, щоби держава не лише спостерігала за нашими успіхами, але й підтримувала фінансово наші починання».

Уповноважений президента України наголосив на необхідності змін в системі освіти, які відбувались би не лише на рівні одного закладу, але і на рівні прийняття нових нормативних актів. «На користь дитини мають працювати як педагоги, лікарі, так і Міністерство освіти», – підкреслив Юрій Павленко.

Зазначимо, що навчально-реабілітаційний центр «Левеня» – всеукраїнський експериментальний заклад освіти, який забезпечує сучасну систему навчання, виховання та комплексну реабілітацію, в тому числі медичну, дітей з проблемами зору. Це єдиний заклад в Україні, в якому проживають та навчаються сліпоглухі діти. Вихованцями Центру є діти, що проживають у Львові та Львівській області. Реабілітаційну допомогу також отримують діти з інших регіонів України, Росії, Білорусії, Молдови.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ