Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Юрій Шухевич вимагає скасувати реєстрацію Тимошенко кандидатом в президенти України

Громадська-політичне об’єднання «Галицький вибір» вимагає від ЦВК скасувати реєстрацію Юлії Тимошенко кандидатом в президенти України. Відповідну резолюцію, повідомили в ГПО, було прийнято на народному віче за участі тисячі осіб.

 

Подаємо резолюцію повнотекстово:

 

Громада Львівщини занепокоєна тим, як ведеться виборча кампанія кандидатом у президенти України нині діючим Прем’єр – міністром України Ю.Тимошенко ,зокрема:

 

1. Займаючи посаду в органах державної влади,  вона залучає і використовує для проведення передвиборної агітації підлеглих їй осіб, службовий транспорт, зв’язок, устаткування , приміщення, інші об’єкти та ресурси за місцем роботи.

 

2. Уповноважена на виконання функцій держави,  вона свою діяльність глави уряду спрямовує на протиправне використання наданих їй повноважень та використовує державну казну для надання фінансової підтримки у великих розмірах для здійснення власної виборчої кампанії на пост президента України: порушує встановлений законом порядок щодо  виготовлення та поширення агітаційних матеріалів (для прикладу: один бігборд з портретом Ю. Тимошенко, розміщений за державні гроші на фасаді Львівського автобусного заводу коштує 7 тис. доларів США), створила  агіткультбригади з відомих артистів та організувала їхні поїздки по Україні, залучила до  участі у своїй передвиборчій агітації іноземних громадян.

Таке використання влади і службового становища з корисливих мотивів в особистих інтересах завдає істотну шкоду законним правам, свободам, інтересам громадян.

 

3. Нехтуючи встановленою законом забороною щодо участі у передвиборчій агітації осіб, які не є громадянами України, вона  прийняла участь у міжнародному симпозіумі „Україна в 2010 – 2012 роках” організованому її палким прихильником В.Базівим (який очолює „Центр глобальних та національних стратегій” і є ініціатором створення   „Європейського конгресу України”, установчі збори якого відбулися 18.09.2009р. в м Рахові за участю 14 представників української діаспори .

 В своєму виступі Ю.Тимошенко охарактеризувала хаос , який панує у владних ешелонах як великий позитив, як предтечу великого „реформування” України, а  її програма реформування України зводиться до „реальної інтеграції України у золотий мільярд людства”. Така програма є пропагандою  геноциду для 85% населення планети. На подібні заходи витрачаються  державні  народні кошти .

 

4. Постановою КМУ від 02 12.2009р „Про встановлення доплат до пенсій деяким категоріям осіб , а саме: героям України, героям Радянського Союзу, героям соціалістичної праці, повним кавалерам орденів трудової слави, повним кавалерам ордена Слави, особам нагородженим 4-ма і більше медалями за відвагу  вчинено дії, які вважаємо підкупом виборців, оскільки закон забороняє проводити передвиборчу агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей.

 

Зважаючи на вищевикладене  громада Львівщини вимагає:

 

1.                  Від центральної виборчої комісії – зняти Ю.Тимошенко з реєстрації як кандидата на пост президента України.                   

 

2.                  Від генеральної прокуратури України:

-                      Порушити проти Ю.Тимошенко кримінальну справу  за використання влади і і службового становища під час ведення передвиборчої кампанії на пост президента України у відповідності до ККУ,  закону України „Про вибори президента України” та інших законів України.

-                      Порушити кримінальну справу проти колишнього президента Л.Кравчука (довіреної особи Ю.Тимошенко) за перевищення службових повноважень під час прийняття наприкінці своєї президентської каденції засекречених указів, згідно з якими були незаконно призначені привілейовані пенсії колишнім народним депутатам СРСР та УРСР, колишнім 1-м секретарям обкомів КПУ, виходячи з посадового окладу міністра кабінету міністрів . Під час розслідування цієї  кримінальної справи притягнути до кримінальної відповідальності нинішнього Прем’єр–міністра України Ю.Тимошенко та інших посадових осіб винних у незаконній розтраті державних грошей на виплату цих пенсій»

                       

Проголосовано учасниками віча в кількості 1 тис. осіб. Резолюцію підготовлено  Громадсько-політичним обєднанням „Галицький Вибір”.

 

За дорученням ГПО „Галицький Вибір” резолюцію підписали:

 

Юрій ШУХЕВИЧ – голова політради ГПО „Галицький Вибір, Герой України

Іван ГУБКА – політв”язень, член Національної спілки письменників України

Роман ПАК – колишній головний інженер Львівського автобусного заводу, голова ЛОО УП «Єдність»

Любомир СЕНИК – професор Львівського Національного університету ім.І. Франка, член Національної спілки письменників України

Надія ФІЛЯК – колишній помічник народного депутата України Юлії Тимошенко ( за  період  з 2002р.  до  2005р.)

Михайло КУРМАН – член проводу ЛОО спілки офіцерів України

Василь ЛИЗАНЧУК – доктор філологічних наук, академік АН ВО України

Мирослав ФІЦУЛЯК –  перший заступник голови ВГО „Товариство відродження української нації”

Маркіян ГУДЗ – голова  ЛОО  ВГО „Товариство відродження української нації”

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ