Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Юрію Луценку пропонували очолити різні політичні сили, проте він не хоче очолювати партію

«Мені пропонували очолити серйозні партії, в тому числі і з представництвом у парламенті, і це не є секрет», – повідомив під час прес-конференції у Тернополі лідер Громадянського руху «Народна самооборона» Юрій Луценко.
 За його словами, зараз Україні не потрібне створення ще однієї партії.
«Уявіть собі, якби я, скажімо, був на чолі «Нашої України», то ясно, що це неминуче би призвело до розмов з БЮТ з позиції старих образ. Також мені пропонували ввійти в якусь іншу партію. Я зрозумів для себе, що сьогодні треба зробити громадське об’єднання, яке не претендує на роль партії, аби показати, що ніхто не вимагає від політиків зараз об’єднатись, хоча це обіцяли на Майдані і Мороз, який клявся, і Юлія Володимирівна, і Роман Петрович. Вони казали, що поступляться амбіціями і посадами заради України, але не зробили цього», – сказав Юрій Луценко.
Він також зазначив, що сьогодні виборці цих та інших позапарламентських політичних сил – «і «Пори», і УНП, і УНСО повинні прийти і сказати цим політикам: «Робіть те, що обіцяли, так робиться у всьому світі».
«Повірте, я не хочу відкривати нічого нового, проте насправді всім здається дивним, що Луценко не очолює партію. Але я не хочу очолювати партію в цей момент, коли це є зайвим. Я казав і Миколі Катеринчуку, і своєму другу Славі Кириленку, і Яценюку, і іншим моральним політикам: давайте йти не в партію, давайте зробимо Громадський рух. Вони кажуть: «Цікава ідея», але пішли робити партію. Це їхнє право, власне, я навіть не гонюся за їхньою присутністю. Я гонюся за присутністю людей. Якщо нас буде мільйон, то це будуть часи Майдану. Я чую свою відповідальність і силу зробити перший крок. Практично впевнений, що всі праві сили будуть там, проте вони наразі хочуть подивитись, чи вдасться Луценку цей проект, який є достатньо амбіційним і незвичним», – зазначив Юрій Луценко.
«Хочу ще раз зазначити: «Народна самооборона» ніколи не буде політичною партією, оскільки її метою є контроль влади і, відповідно, скептичне ставлення до будь-якої влади. «Народна самооборона» – це народний контроль влади», – додав Юрій Луценко.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ