Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Юридичне управління ЛМР має підстави вважати базові станції стільникового зв’язку об’єктами будівництва

Юридичне управління Львівської міськради проаналізувало документи, які видаються при встановленні базових станцій стільникового зв’язку, і має відповідні висновки, що їх можна вважати об’єктами будівництва – про це сьогодні, 1 грудня, під час засідання виконкому ЛМР зазначив заступник міського голови Олег Синютка.
Зокрема, проаналізовано лист Міністерства архітектури та житлового господарства, на який посилаються оператори стільникового зв’язку при визначені базових станцій стільникового зв’язку не об’єктами будівництва. Попри те, у відповідних погодженнях проектів встановлення базових станцій мобільного зв’язку СЕС чітко зазначено, що ці об’єкти є об’єктами будівництва. Також є відповідні висновки управління архітектури та містобудування, де зазначено, що при встановленні базових станцій стільникового зв’язку встановлюються відповідні обмеження, а також, що такі об’єкти змінюють архітектурний вигляд місцевості, що суперечить законодавству України про основи містобудування.
Окрім того, від базових станцій йде випромінювання при експлуатації, що також суперечить цьому закону. Синютка зазначив, що для того, щоб розмовляти з операторами стільникового зв’язку, може бути використано як рішення суду про незаконне встановлення або можлива розмова і до прийняття такого рішення.
Андрій Садовий зазначив, що у всіх державах таке встановлення визначається як будівництво, натомість в Україні такого визначення нібито немає, тому з цього приводу потрібно провести нараду і вирішити, як далі діяти з операторами стільникового зв’язку.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ