Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Юридичне управління ЛМР погрожує подати до суду на операторів стільникового зв’язку

Юридичне управління Львівської міської ради за умови, якщо до нового року не буде проведено переговорів з операторами щодо врегулювання питання встановлення базових станцій стільникового зв’язку, подаватиме до суду. Проте сьогодні, 12 грудня, на „круглому столі” з приводу встановлення базових станцій у місті з погодження міської влади у Львівському прес-клубі реформ, заявив заступник начальника юридичного управління Мирослав Гавриляк.
„Найбільша проблема, що оператори стільникового зв’язку, керуючись листом Міністерства архітектури та житлового господарства, стверджують, що встановлення базових станцій стільникового зв’язку класифікується не як будівництво, а як монтаж. Натомість, згідно з аналізом, проведеним юридичним управлінням Львівської міськради, встановлення базових станцій стільникового зв’язку є об’єктом будівництва і, окрім того, повинне бути погоджене органами місцевого самоврядування, оскільки при будівництві базових станцій встановлюється обмеження навколишньої забудови і в результаті це впливає на генплан міста. Я гадав, що ми сьогодні зустрінемося з операторами стільникового зв’язку і шляхом переговорів дійдемо до спільного консенсусу, проте вони сьогодні не прийшли. Якщо до нового року все ж таки не зустрінемося, то після нового року ми почнемо подавати в суд”.
Також Мирослав Гавриляк зазначив, що прецедентом, ймовірно, буде випадок на вул. Чижевського, 43, де біля дитячої установи встановлена базова станція стільникового зв’язку, яка проте через протести мешканців навколишніх будинків не є підключеною.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ